Work and Travel Adaylarının Dikkatine

13.01.2021
Blog Başlık
Her sektörde olduğu gibi iyi hizmet veren ve hizmetinde ciddi sıkıntılar olan firmalar yurtdışı eğitim sektöründe de mevcut. Bu sebeple Work and Travel ile ilgilenenlere dikkatli olmaları gereken bir inceleme rehberi hazırladık.
 
1. En iyi referans gitmiş-gelmiş öğrencilerdir.
Önceden programa katılmış olan öğrencilere firmalarını sorabilirsiniz. Yalnız sadece 1 kişiye de göre kararlarınızı belirlemenizi önermiyoruz. Çünkü firmalar eski öğrencilerine komisyon ve temsilcilik teklifinde bulunabiliyorlar. Onlar da para kazanmak için size karşı dürüst olmayabilir. O sebeple bir firma hakkında birçok eski öğrencisiyle görüşmenizi tavsiye ederiz.
2. Sosyal medyayı iyi kullanın.
Work and Travel şirketlerini Google’da bir aratın. Ekşi sözlüğe, uludağ sözlüğe bir girip kontrol edin. Whatsapp ve tarafsız Facebook gruplarında bir sorun-soruşturun. Sektörde haberlere bile konu olan firmalar mevcut. Belki 5 dakikalık bir araştırmayla kendinizi çok büyük bir potansiyel sıkıntıdan kurtaracaksınız.
3. Ucuz fiyatlı diye hemen o firmaya atlamayın.
Bir acentayı tercih etme sebebiniz onun 100-200 dolar ucuz olması, olmasın. Zaten Work and Travel’da o parayı 1 günde kazanacaksınız. Size kötü şartlar sunan, program sürecinizle ilgilenmeyen, vize oranı düşük olan, uçağa bindikten sonra irtibatını kesen firmalara para kazandırmayın.
4. Konaklama ayarlanıyor mu iyice öğrenin.
Work and Travel’da konaklama ayarlanması bazen büyük bir probleme dönüşebiliyor. Bu yüzden işvereninizden konaklama sağlanıyorsa bütün detaylarını iyice öğrenin. Firmanız size bunun detaylarını verecektir. Ancak eğer işvereniniz konaklama sağlamıyorsa, Amerika’ya gitmeden bunu nasıl bulabileceğinizi öğrenmeye çalışın.
5. Birden fazla acenta ile görüşün.
6. Yalandan yere iş görüşmesine sokulmanıza izin vermeyin.
7. Sözleşmelerde bulunan geri iade ve iptal koşullarını detaylıca okuyun.
Work and Travel’a katılmayı düşündüğünüz aracı firmayla sözleşme imzalamadan önce şartları iyice görüşün. Size sundukları sözleşmeyi de detaylıca okuduktan sonra onay verin.
 
Erkek öğrenciler genellikle özel yurtlarda barınmaktadir.