Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Hakkında Bilgi

21.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Medya ve İletişim Sistemleri programı, 2000’li yıllarla birlikte giderek çeşitlenen ve yaygınlaşan farklı medya alanlarında çalışabilecek donanımlı kadrolar ve onları eğitecek akademisyenler yetiştirmek üzere tasarlamıştır. Bölüm ilk kurulduğu günden itibaren, özellikle dijital medya ve internet teknolojisinin medya atmosferinde yaratacağı büyük sıçramaları görmüştür. Bu nedenle, özellikle internet teknolojilerini ve onun üzerine kurulu melez medya modellerini temel alan çok sayıda ders programımızda yer almaktadır. İnternet gazeteciliği, blogging, podcasting, online gaming gibi konularda bir yandan nitelikli bitirme tezleri yazılırken, diğer yandan da pratiğe dönük çalışmalar ve içerik üretimi için olanaklar sağlanmaktadır. Medya ve İletişim Sistemleri Programı olarak hedefimiz, başından beri öncelikle medya mesajlarını doğru okuyan, analiz eden ve günümüz fenomenleriyle medya içeriğini eleştirel gözle değerlendirebilen bireyler yetiştirmek oldu. Bu özelliklere sahip bireyler, daha sonra çalıştıkları kurum neresi olursa olsun o kurum için gerekli medya mesajlarının üretilmesi, doğru mecralardan, doğru zamanda, doğru kitleye aktarılmasında başarılı olacaklardır.
 
Hangi Dersler Var?
Kamera Tekniklerine Giriş, Sayıları Anlamlandırmak, Medya Çalışmalarının Temelleri, Akademik Beceri Odaklı İngilizce, Türk Dili, Ekonomik Verileri Okumak, Sosyolojinin Temelleri, Siyaset, Medya ve Demokrasi, Sosyal Medya, Gazeteciliğe Giriş, Okuma Becerileri, Türk Devrim Tarihi, Kültür, İletişim ve Toplum, Haber Yazımının Temelleri, Düşünsel Miras, Haber Yazımı, Türk Medya Tarihi, Medyanın Ekonomi Politiği, Medya ve İletişim Hukuku gibi zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli dersler.
 
Gereken Özellikler
Online ya da offline ortamlarda medya içeriği üretmeye istekli olan öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
 
Kazanılacak Ünvan
Medya ve İletişim Sistemleri lisans diploması
 
Çalışma Alanları
Her tür haber üretim ortamı, basılı, görsel-işitsel, elektronik ve etkileşimsel ortamlar, bunların her gün beliren bileşimleri mezunlar için öngörülen doğal çalışma alanlarıdır. Bunların yanı sıra, medya planlama, basın sözcülüğü, metin yazarlığı, reklam ve halkla ilişkiler uzmanlığı, müşteri temsilciliği, sosyal araştırmacılık, editörlük, ve tüm bu alanların yönetsel sorumluluğu da potansiyel çalışma alanlarıdır.
 
Özel yurtlara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini takip etmekte fayda var.