Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Hakkında Bilgi

14.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Görsel İletişim Tasarımı programı, en karmaşık görsel problemleri kavrayıp, bunlar üzerine sistematik biçimde eğilebilen, pratik becerilerini teorik bilgiyle harmanlayarak yaratıcı çözümler üretebilecek uzmanlığa sahip geleceğin tasarımcılarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu zorlayıcı sürecin sonunda ğrenciler, ilerleyen teknolojilerin günlük hayattaki uygulama alanlarını genişletmeyi öğrenirler. Bu misyonun hayata geçirilmesinde, öğrencilere profesyonel ve geniş kapsamlı bir görsel ortam eğitimi ile beraber gereken entelektüel bilgi birikimi de aktarılır.Görsel İletişim Tasarımı programı şu alanları kapsar:Çoklu ortam tasarımıYayın tasarımıSiberkültürCanlandırmaTipografiFotoğraf ve video tasarımlarıArayüz ve etkileşim tasarımıOyun tasarımıKavramsal tasarımYeni medyaAkıllı ürün ve mekanlar
 
Hangi Dersler Var?
Görsel Algı, Temel Tasarım, Sayısal Ortalama, Görüntüler/Sesler/Kültürler, Dijital/Vektör Grafikleri, Kavram Geliştirme, 3B Bilgisayar Grafikleri, Canlandırma Tarihi, KoD Tasarlamak, Dijital Medya için Çizim, Siberkültür ve Sanal Dünyalar dersleri sayılabilir.
 
Gereken Özellikler
Çevresini gözlemleyip algıları kuvvetli ve açık olmalı. Algıladıklarını kavramlaştırabilme, iletebilme ve yaratıcı çözümlerle yorum ve dönüştürme becerileri yüksek olmalı. Ayrıca başkalarıyla iyi iletişim kurabilmeli ve işbirliği yapabilmeli, tasarım, güzel sanatlar ve yaratıcı disiplinlerde tüm gelişmeleri takip etmeli.
 
Kazanılacak Ünvan
Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Görsel İletişim Tasarımı” lisans diploması ve “Görsel İletişim Tasarımcısı” unvanı alır.
 
Çalışma Alanları
Kendi ürün ve tasarımları ile girişimci ve şirket sahibi olabiliyorlar, bölümde öğrenciliklerinden itibaren çeşitli yurtiçi ve yurtdışı reklam/tasarım/sanat ajanslarında tam zamanlı veya freelance tasarımcı,olarak iş bulabiliyorlar, çeşitli kurum ve kuruluşlar içersinde tam zamanlı olarak görsel iletişim tasarımı uzmanı olarak çalışabiliyorlar.
 
Özel Koşul Var Mı?
Yok.
 
Zorunlu Staj Var Mı?
Yok
 
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
 
DGS İle Geçiş Var Mı?
Var
 
Özel yurtlar genellikle yüksek gelirli öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.