Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Hakkında Bilgi

09.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Ticari ya da hizmet amaçlı kullanılacak, her türlü deniz taşıtının tasarımını yapan ve inşaatında görev alan mühendisler yetiştirmektedir.
 
Hangi Dersler Var?
Temel mühendislik dersleri dışında, Hidrodinamik, Gemi Hareket ve Manevraları, Gemi Makinaları, Gemi Mukavemeti, Gemi Tasarımı, Gemi İşletmeciliği, Tersane Organizasyonu gibi gemi tasarım ve inşaat süreçlerinin farklı yönleriyle ilişkili çok sayıda mesleğe özel ders.
 
Gereken Özellikler
Herhangi bir özel nitelik gerekmemektedir, ancak deniz taşıtlarına ve mekaniğe ilgi veya görsel canlandırma becerisi olumlu etkisi olacaktır.
 
Kazanılacak Ünvan
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi.
 
Çalışma Alanları
Tersaneler, Gemi Tasarım Ofisleri, Klas Kuruluşları, Gemi Acentaları ve ilgili kamu kuruluşları başlıca çalışma alanlarıdır; gerekli sertifikaların alınması halinde Uzakyol Vardiya Zabiti olarak çalışılabilir ve makine mühendisliği de yakın bir çalışma alanıdır. Global ekonomik krizin ciddi ölçüde etkilediği Gemi İnşaatı sektörü, bu süreci iş yükünü yeni gemi inşaatından onarıma kaydırarak ve çalışma ücretlerinde belirli indirimlere giderek atlattı, ancak son dönemde eski canlılığına ulaşma yolunda önemli gelişmeler kaydetti.
 
Özel Koşul Var Mı?
Yok
 
Zorunlu Staj Var Mı?
Var
 
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
 
DGS İle Geçiş Var Mı?
Var
 
Özel yurtlara başvuru yapmadan önce ön bilgi almanızda fayda var.