Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir Hakkında Bilgi

30.11.2020
Blog Başlık
Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dijital oyun kullanıcılarının oranında sürekli yükselen bir artış söz konusudur. Sosyal medyadaki yaygınlık ve kitlesel katılımlar, iletişimi erişim olarak geliştiren yeni ağlar, yeni ağlarla beraber ucuzlayan iletişim hizmetleri, kullanıcı artışını olumlu anlamda desteklemektedir.
 
Yeni medya teknolojileri kapsamında dünyanın en büyük endüstrilerinden biri haline gelmiş olan Dijital Oyun Tasarımı, ekonomik krizlerden de en az etkilenen sektör olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda genç nüfus için de yeni ve açık bir istihdam alanıdır. Kültürel mirasın korunması, toplumsal hafızanın kayıt altına alınıp, saklanmasına olanak sağlayacak geleneksel oyunların dijital ortama aktarılması, kamu bilinci oluşturmak açısından da önem taşımaktadır.Eğitim dili İngilizce olan bölüm MF-4 puan türünden öğrenci alacaktır.
 
Bu programa dahil olan öğrencilerin zorunlu ve seçmeli derslerinin yanında 4. Sınıfta oyun animasyon ve yazılım projeleri geliştirmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla bu programın öğrencileri teorik bilginin yanında hem derslerin uygulama kısmında hem de son yıl verilecek proje deneyimi ile uygulama deneyimi de kazanmış olacaklardır. Hem stüdyomuzda hem de oyun firmalarında staj yapma imkanları olacaktır.
 
Oyun Programlama, Bilgisayar Animasyonu, Mobil Oyun Geliştirme, Oyun Motoru, 3D Modelleme, Oyun için Ses Dizaynı, Oyun için Arayüz Tasarımı, Oyun Senaryosu, Çevrimiçi Oyun Geliştirme, Dijital Girişimcilik gibi derslerin yanı sıra oyun geliştirmenin temelinde olan Tarih, Türkçe, Matematik ve Fizik gibi temel derslere de yer vermektedir.
 
Bölüm mezunları Dijital Oyun Tasarımcısı ünvanı alacaklardır.
 
Yurtlar, öğrencilere sunduğu imkanlar ile eğitim öğretim dönemini rahat geçirmelerini sağlar.