Work and Travel Öğrencilerine New York Gezi Rehberi

12.01.2021
Blog Başlık
Work and Travel’da New York gezinize bir nebze yardımcı olabilmek için 2-3 günlük ucuz, verimli ve güzel bir New York gezi rehberi hazırladım. Her şeyi kendi keyfime göre planladım ve sadece yaşadığım deneyimleri size anlatmak istedim.
İşimden ayrılmadan çantama 2 büyük boy çubuk kraker ve 8 ‘li paket puding aldım. (Kesinlikle tavsiye ederim, acıktığınız anda çubuk kraker imdata yetişecektir puding ise tatlı ihtiyacınızı giderecektir)İlk önce Virginia’dan otobüsle Çin mahallesine geldim, buradan kalacağım yere gitmek için öncelikle haftalık sınırsız metro geçiş kartı aldım . Size tavsiyem eğer tatilinizde 10 kereden fazla metroya bineceğinizi düşünüyorsanız(2 günde 25 kere binmişimdir) bu kartı almanız . Fiyatı yaklaşık vergiler dahil 33 $ ve her metro istasyonundaki kiosklardan rahatlıkla alınabiliyor. Tek geçişlik kart ise 2.5 $.
İkinci olarak kalacağım yeri Airbnb’den seçtim. Burada ilk seyahat kuponu kullanarak yaklaşık 40$ indirim kazandım. Eğer sizde ilk defa Airbnb kullanacaksanız bu linkten 40 $ indirim kazanabilirsiniz (Galiba siz üye olunca ben de 10 $ kazanıyorum ama üye olmak sizin tercihiniz, paraya ihtiyacım yok 😊 ) Kaldığım yer şehrin biraz dışında metroya 1 dk mesafede Aktör bir kadının güzel ve temiz küçük bir odası. Yatak iki kişilik, oda klimalı ve oldukça rahat. (Tek problem metroya çok yakın olduğu için biraz gürültülü oluyor ama beni etkilemediği için sorun teşkil etmedi). Odanın günlüğü yaklaşık 40 $ civarlarındaydı. 3 gece için 120$+35 $ temizlik parasından kupon sayesinde 115 $ ‘a kaldım (Odanın fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Mesafe olarak metro ile Times Square ‘a 30 dk.
Gelelim ucuz ve güzel gezme konusunda. Tatil yaparken hem uykumu alıp hem de çok yer gezme taraftarı bi insanım. Kısacası saat 8’de kalkıp gezmeye çıkamam veya tüm günümü starbucks’da geçiremem.
 
İlk başta hiç bir plan yapmadan ilk gün Time Square’e gittim.
Akşam gitmenizi tavsiye ederim çünkü o gökdelenlerlerin ve reklamların ışıl ışıl görüntüsü sizi büyüleyecektir. Arkasından 10 dk yürüme mesafesi olan Bryant Park’a yürüdüm. Açıkcası pek bir numara göremedim sadece küçük bir park ve çok kalabalık ( Gittiğim gün film festivali vardı). Eve dönerken Little’dan 5 dolara pizza aldım ve döndüm.Anlayacağınız ilk gün çok fazla bir şeye para vermedim zaten akşam 8 gibi dışarı çıkmıştım.İlk günün masrafı (5$ pizza+33$ subway pass)
 
2. Gün sabah evden çıkmadan…
…gece geç saat yemek yediğim için çok aç olduğumu hissetmedim yanıma kraker, puding ve suyumu alarak saat 11 gibi çıkıp Brooklyn Köprüsü’ne gittim. Gerçekten görülmesi gereken bir yer. Köprüyü gezerken mimarisi ve sağlı sollu gökdelenler görüntüsü sizi büyüleyecek.
 
Daha sonra köprüden yürüme mesafesi olan Wall Street’in içlerinde dolaştım. Ekonomi okuduğum için çok hoşuma gitti ve yaklaşık 1 saatim sadece sokaklarda gezinerek geçti.
(Burada suyum bittiği için iki kere 1$’a su aldım)
Şimdi size bir hayal kırıklığımı anlatmak istiyorum “Wall Street’teki Boğa”. Evet bir sembol mutlaka gidilip görülmesi gerekir ama ne mümkün, herkes o kadar yığılmış ki boğanın fotoğrafını çekmeyi bir kenara bırakın kendisini göremiyorsunuz. Sadece gördüm demek için gidilebilir.
Arkasından yürüme mesafesi olan Liberty Adası feribotuna binmeye koyuldum. (Feribota binmeden güzel bir kafe var, fiyatlar gayet uygun, hatırladığım kadarıyla kolası 1.5$ keki ise 3.5 $ idi. Burada biraz bir şeyler içip dinlendim. Söylemeden edemeyeceğim o civarda markasını tanıtan firmalar oluyor ve size bedava eşantiyon çikolata tarzı şeyler veriyor. Büyük bir çikolatayı mideme indirip yola koyuldum. Burada söyleyeceğim çok önemli. Ben ferry biletimi grupon’dan aldım ve yaklaşık 75 dakikalık tur 17$ geldi. Eğer biletinizi kapıdan alırsanız 35 $ vermeniz gerekiyor. Eğer bilet alırsanız kesinlikle seçtiğiniz kalkış saatinden 1 saat önce sıraya girin, yoksa diğer seferi beklemek zorunda kalabilir ya da feribotun içinde oturabilirsiniz. Eğer ilgilenen olursa diye buraya kullandığım feribotun linkine buradan ulaşabilir.
 
Gel gelelim nam-ı değer Özgürlük Heykeli’ni görme olayını bitirdik. Ferry’den iner inmez 1 nolu metroya atlayıp Top of the Rock’a gittim . (İsteyenler ferry’den indikten sonra yürüme mesafesinde olan Çin Mahallesi’ne de gidebilirler ben tercih etmedim. Çinlilerin kaldığı mahalle sonuçta , otobüsüm oraya indiği için görmüştüm ). Gökdelen olarak Top of the Rock’ı seçtim çünkü en ucyyuzu oydu. İnanın bana göre hiçbir farkı yok. 20 kat daha yüksekte olayım diye fazladan 20 $ vermenizi istemem. New York’u izlemek için gayet güzeldi. Şimdi fiyat konusuna gelelim. Top of the Rock fiyat olarak 30 $ fakat vergisiydi filan derken 37$ oluyor. Yine tercihim boşuna bilet kuyruğunda beklemek yerine internetten 2$ indirimli biletinizi alabilir ve girebilirsiniz. Saat olarak 8.00 pm gibi giderseniz New York’u gündüz, gün batımı ve akşam şeklinde görebilirsiniz. Satın alma linkini buraya bırakıyorum.
Daha sonra buradan çıktım ve 15 dk yürüme mesafesinde bulunan Central Park’a gittim. Parkta giderken Starbucks’dan buzlu çayımı aldım (4$)ve bir saat boyunca koşan oynayan insanları izledim. Bana bu kadar yeterli oldu. Çok park bahçe seven bir insan değilim. Arkasından yine yürüme mesafesi olan 21 Ceuntry alışveriş merkezine gittim. Bana da biri tavsiye etmişti ucuz diye ama açıkcası pek ucuz bulamadım ama birçok çeşit bulabilirsiniz.
Alışveriş tavsiyelerimi de aşağıda yazacağım. Yine metro ile Times Square’a gittim. Burada McDonald’da McPick menü alıp (2 double chessburger 3.9 vergiler dahil) akşam yemeğimi yemiş oldum . Yediğim promosyon çikolota beni bayağı tok tuttu(: Biraz oturduktan sonra 10 gibi evime döndüm. Çok fazla dinlenerek o günü verimli geçirdiğimi düşündüm çok fazla yorulmamıştım. O günün masrafı toplam İçecekler 8$ top of the rock 37$ ferry 17 $ toplamdı 62 $ oldu.
 
3. Günümü ufak tefek gezmeler ve alışverişe ayırdım.
Bunları masraftan saymıyorum çünkü ekstra olan şeyler. Arkadaşlarımın ve ailemin para gönderip almalarını istedikleri şeyleri alacaktım. Size tavsiyem eğer bir markadan bir şey almak istiyorsunuz kesinlikle o ürünü meşhur caddelerde bulunan mağazalardan almamanız. Size şöyle örnek verebilirim Skchers ayakkabı almak istiyordum Times Square’deki mağazaya girdiğimde fiyatlar normaldi ama biraz araştırmak istedim. İnternetten metro ile 15 dk lık mesafedeki başka bir skchers mağazasına gidip aynı ürünü %30 indirimli aldım. Burada vereceğim en güzel tavsiye New York Borsası’nın yakınında bulunan Tj-Max’den çok çok ucuza alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin Michael Kors bir saati 90 $ Samsonite bir valizi 60 $ Nike, Tommy, Adidas, Puma, Supra, Calvin Klein gibi ayakkabıları 25 $ a alabilirsiniz. Erkeklerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum yarı-pro ve tam-pro kramponlar 25$-40$ arasında ama burada şöyle bir sıkıntı var, beden ve numara bulmak çok kolay olmuyor. Ama ben pazarcıyım iyisini bulup çıkarırım derseniz 15$ Calvin Klein T-shirt alabilirsiniz. Tj-Max’in adresini buraya bırakıyorum:
Bugünü de ufak park gezmeleri ve alışveriş şeklinde geçirdikten sonra, sokaklarda kafama göre gezmeye başladım. Bana göre en güzel tatil hiç bir plan yapmadan sokaklarda kaybolmaktır. Öyle yaptım ve o günü de kahvaltısı içeceği yemeği ile 20 $’a kapattım.
 
Gezi rehberliğine başvurarak yurtlarda barınma ile ilgili bilgi almakta fayda var.