Work and Travel’da En Çok Tercih Edilen 10 İş Türü

18.01.2021
Blog Başlık
Harika bir yaz geçirmek için her yıl binlerce öğrencinin katıldığı Work and Travel programında öğrencilerin en çok tercih ettiği 10 iş türünü sizler için inceledik.
 
1. Lifeguard/Cankurtaranlık
Cankurtaran müşterilerin güven içinde yüzdüklerinden emin olan ve onları kontrol eden, gerekli bir durumda kurtarma ve ilk yardım eğitimini almış kişilerdir. Work and Travel öğrencileri sahilde, plajda değil, otellerin, su ve eğlence parklarının havuzlarında çalışırlar. Çalışmaya başlamadan önce ilk yardım, boğulmakta olan birini kurtarma gibi eğitimler alırlar.
 
2. Ride Operator/Eğlence Makinesi Operatörü
Eğlence parklarında bulunan oyun makinalarının nasıl çalıştırıldığını bilmek, müşterilere ride’lara binmeden önce emniyet kemerlerini takmalarını sağlamak, ride’ı çalıştırmak veya kapatmak, güvenlik ile ilgili müşterilere bilgi vermek, her gün mesai başladığında ride’ları çalıştırıp, doğru çalışıp çalışmadığını test etmek, müşterilerden biletlerini toplamak, parkın süpürülmesine ve temizliğine yardım etmek başlıca görevleridir.
 
3. Housekeeper/Oda Temizlik Elemanı
Otel odalarını ve otelin resepsiyon, lobi gibi ortak alanlarını temizlemek, kullanılmış çarşaf, yastık kılıfı ve havluları temizleriyle değiştirmek, banyoda biten sabun, şampuan vb kontrol edip, yerine yenilerini koymak, odalardaki çöp kutularını boşaltmak, yatak yapmak, banyo ve tuvaleti temizlemek, odada bulunan ayna, raf, cam, cam kenarlarını temizlemek, toz almak, elektrik süpürgesiyle halıları temizlemek, tamir gerektiren durumları supervisor’a bildirmek, müşterilerin unuttuğu herhangi bir eşyayı bildirmek, gerekirse çamaşırhanede verilen görevleri yerine getirmek temel görevleridir.
 
4. Dishwasher/Bulaşık Elemanı
Servisten dönen tabakların üzerindeki yemek artıklarını çöpe boşaltmak, bu tabakların üzerine hortumla su gezdirdikten sonra, tabakları bulaşık makinesine yerleştirmek, bulaşık makinesine sığmayan tencere ve tavaları yıkamak görevleri arasında yer alır.
 
5. Game Operator/Oyun Operatörü
Müşterilerin oyunlara katılması için oyunu tanıtmak, mikrofonla oyunların kapanış ve açılışlarını duyurmak, müşterilere oyunun nasıl oynandığını göstermek, oyunu kazanan müşteriye hediyesini vermek, oyuna katılmak isteyen müşterilerden ücretlerini ya da biletlerini almak olarak görevlerini sıralayabiliriz.
 
6. Cashier/Kasa Elemanı
Restoran, market, fast food restoranları, mağaza gibi yerlerde kasada çalışarak, mal ve hizmetlerin satışı karşılığında nakit olarak ya da kredi kartı ile ödeme işlemlerini gerçekleştiren karşılığında fiş ya da fatura veren kişidir.
 
7. Busser/Komi
Garsona ve restorandaki diğer görevlilere yardım etmek, masaları temizlemek, kirli tabakları toplamak, garsonun içecek servisi yapmasına yardımcı olmak, masayı kurmaya yardımcı olmak gibi görevleri vardır.
 
8. Server/Garson
Masa kurmak, sipariş almak, sipariş getirmek, içecek servisi yapmak, menüyü çok iyi bilmek ve her zaman güler yüzlü, nazik olmak en önemli görevleridir.
 
9. Clerk/Satış Elemanı
Bu görevde çalışanlar genelde mağazalarda görev alırlar. Mağazalarda genelde hediyelik eşya veya kıyafet türü ürünlerin satışı yapılır.
 
10. Kitchen Worker/Mutfak Elemanı
Yemek hazırlığına yardımcı olmak, garsondan gelen siparişleri almak, mutfaktaki gereçleri kullanmak, mutfağı düzenli ve temiz tutmak, gelen yiyecek malzemelerinin depolanmasını sağlamak başlıca görevleridir.
 
Dar gelirli öğrenciler dil okulunda çeşitli sosyal yardımlardan faydalanabilmektedir.