Wildwood, New Jersey’de Work and Travel Yapmanız için 6 Sebep

11.01.2021
Blog Başlık
Work and Travel programını araştırmaya başlayıp bir şekilde bir yerden Wildwood ismini duymuşsanız altın madenine çok yakın olduğunuzu söyleyebilirim.
 
1. Turistik kasabada çalışarak çok kişi tanırsınız.
Wildwood, Amerikalılar’ın özellikle de New York ve Philadelphia’da yaşayan insanların yazlıklarının bulunduğu bir yerdir. Dolayısı ile yaz sezonunda burası tıklım tıklım bir şekilde Türkiye’nin Bodrum’u oluyor diyebiliriz. Birçok Amerikalı uzak mesafelerden eğlenmeye gelirken sizin 3 ay boyunca böyle bir bölgede olacak olmanız büyük bir avantaj.
 
Kasabanın en bilindik ailesi ”Morey”, en meşhur işletmesi ise kendilerine ait Morey’s Piers eğlence parkıdır. Dolayısı ile bu kasabada ki turistik önemde ve bir çok öğrencinin Wildwood gibi bir yerde istihdam edilmesinde kendilerinin önemli payı vardır.
 
2. Gece hayatının ve eğlencenin merkezinde olursunuz.
Sahilde Morey’s Piers bünyesinde bulunan birbirinden farklı 2 su parkı ve 3 adet lunapark bulunmaktadır. Ayrıca bu işletmede çalışıyorsanız parkın tüm olanakları sizlere ücretsiz !
Wildwood’da gece hayatı 2-3 tane tüm öğrenciler tarafından bilinen gece kulüpleri ve bunun ile birlikte ağırlıklı olarak ise ev partileri üzerinden oluştuğunu söyleyebilirim.
 
3. Hafta sonu etkinliklerinin bir parçası olursunuz.
Sahili çok büyük olduğundan hemen hemen her iki haftada bir hafta sonları etkinlikler düzenlenmesine olanak sağlıyor(Futbol, frizbi turnuvaları veya konserler gibi). Bu etkinlikler hem kasaba nüfusunu ikiye katlar esnafların yüzünü güldürür, hem de öğrencilerin güzel bir tecrübe edinmesinde rol oynar.
 
4. Boardwalk, nam-ı diğer kordonda ikinci iş imkanı bulursunuz.
Boardwalk kelimesini Türkçe’de ”Kordon” olarak adlandırırsak yanlış olmayacağı kanısındayım. Wildwood’daki boardwalk, Amerika’nın en iyilerinden biri olarak sayılırken yol boyunca onlarca farklı dünya mutfağından restoranlar ve alışveriş için dükkanlar vardır. Bu tür dükkan ve restoranlarda çalışanların hemen hemen hepsini WAT öğrencileri oluşturmaktadır. Dolayısı ile çok fazla ikinci iş imkanı bulma şansına sahip olacaksınız.
 
5. Uçsuz bucaksız bir sahilde çalışarak tatil yaparsınız.
Hem çalışıp hem tatil yapmak istiyorsanız burası tam sizlik bir yer ! İş öncesinde veya sonrasında müsait olduğunuz herhangi bir vakitte plaj eşyalarınızı alıp serinlemek veya güneşlenmek için okyanusun yolunu gözleyebilirsiniz.
Wildwood Beach, Atlantik Okyanusu kıyısı boyunca kilometrelerce uzanan bembeyaz kumu olan bir plaja sahiptir. Kumsal hem enine hem de boyuna öyle bir geniş alana sahip ki yürüyerek denize varana kadar yorulabilirsiniz. Kumsalda plaj taksileri bile bulunmaktadır.
Ayrıca okyanusun kenarında, her yerde şahane evler, villalar, yazlıklar mevcuttur. Şahane yollarında saatlerce istediğiniz gibi bisiklet sürebilirsiniz.
 
6. Eylül'ü beklemeden doyasıya gezebilirsiniz.
Travel dönemini beklemeden haftalık izinlerinizde bile konumun getirmiş olduğu avantaj ile küçük Las Vegas diye adlandırılan Atlantic City’e 1 saat, Philadelphia’ya 2 saat ve her saat başı aktarmalı da olsa 3-4 saate New York’a gitmek gibi bir seçeneğe sahip olacaksınız.
 
Özel yurtlarda sunulan hizmetler öğrencileri memnun etmektedir.