Üniversite 1.sınıfta dikkat edilmesi gerekenler !

05.02.2021
Blog Başlık

İlk sene en önemli senedir. gruplar oluşur. bu gruplardan birine dahil olmak için çaba sarf edin. yoksa 4 sene yalnız kalırsınız. kendi bölümünüzden arkadaşlar edinin, not ödev bulmak kolay olur.

Birinci sınıfın güz dönemi üniversitenin en güzel zamanı, bahar dönemi ise en kötü zamanıdır. bu devrede geçirilen şok, ileriki yıllarda daha rahat olmanızı sağlayacaktır. fazla büyütmeyin.

Sizinle aynı dönem giriş yapanlar dışında hiç kimse tarafından çok fazla sallanmayacaksınız. Bu hep böyledir. En son gelenler belli bir süre dışlanır. hocalar, öğrenci işleri, hademe, diğer sınıflar… birkaç ay daha liseli muamelesi göreceksiniz.

Öğrencilere yönelik kredi kartları konusunda dikkatli olun. Üniversite okuduğunuz ilde bankalardan görevlendirilmiş kişiler size kart vermek, kredi vermeyecek isteyecekler. Çok gerekli değilse almayın.

Bazı mekanlar tarafından yolunacak kaz olarak görüleceksiniz. Çünkü sizin kadar dışarı çıkan olmayacak. Size çok iyi davranırlar. Yemeyin bu numaraları.

İlk günlerde herkesle çok iyi anlaştığınızı fark edip durumu garipseyeceksiniz. zamanla her şey normalleşecek.

Kampüste gördüğünüz her yaşlıya ‘teyze’, ‘amca’ şeklinde hitap etmeyin. Dersinizin hocası olabilir 

Asosyal olmayın, yoksa üniversite hayatınız çok kötü geçer. Kontrolü kaybetmeden arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli şeyler yapabilirsiniz.

Sınıfa ilk girdiğiniz zaman çekinir veya utanırsanız arkadaş bulmakta zorlanabilirsiniz. Rahat olun herkes sizin gibi ilk kez geliyor. Herhangi biri ile direkt sohbet kurabilir, tanışabilirsiniz. Tabi seviyeli bir şekilde ne de olsa ilk kez konuşuyor veya görüyorsun.

Birde alabiliyorsanız her gün duş almayı ihmal etmeyin. 1.Sınıflar genelde bunu yapmazlar. 

Tüm dersleri vermeye çalışın, alttan ders bırakmamak için çaba sarf edin aksi takdirde bir kere işi başından sıkı tutmazsanız son sınıfta alttan birçok dersiniz olduğu aklınıza geldikçe üzülür ve başka işlere de odaklanamazsınız. Alttan ders kalır mı tabi ki kalır önemli olan en az şekilde bırakmak.

Yurtlarda kalan öğrenciler haftasonları izin alabilmektedir.