Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi

23.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün lisans programı; Türk siyaseti, karşılaştırmalı siyaset, siyaset teorisi, sosyokültürel çalışmalar ve kamu yönetimi gibi güncel başlıklardan oluşur. Bölümde verilen eğitim, toplum-devlet etkileşimi, farklı devlet ve yönetim biçimleri, siyasal yapıların toplum ve uluslararası ortamla bağlantıları, siyasetin ekonomi ve hukukla ilişkisi, Türkiye ile karşılaştırmalı olarak kamu politikaları yapım süreçleri, dünya politikası, siyasette küresel sorunlar ve çözümlere odaklanmaktadır. Politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında toplumu değerli bir oyuncu olarak gören, yerel yönetimlerde idari, ekonomik ve politik otoritenin ortak kullanımına önem veren kamu yönetişimi de program kapsamındadır.
 
Hangi Dersler Var?
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü çok-disiplinli bir eğitim felsefesini benimseyerek, bölüm öğrencilerini sosyal ve beşeri bilimlerin geniş konu yelpazesiyle tanıştırmayı hedeflemektedir. Alan derslerinin yanı sıra hukuk, uluslararası ilişkiler, iktisat, sosyoloji, felsefe ve tarih içerikli dersler de gören öğrenciler, Avrupa’da çok-kültürlülük, Avrupa Birliği ülkelerinde devlet-toplum ilişkileri, siyaset psikolojisi, medya, sivil toplum demokraside siyasal partiler ve oy verme sistemleri gibi geniş bir seçmeli ders ağına da sahiptir. Ayrıca mezunlardan kamu yönetimi alanında uzmanlaşacaklar için müfredatta sosyal politikalar ve hukuk alanlarında zorunlu dersler de bulunmaktadır
 
Gereken Özellikler
Sosyal bilimlerin her alanında olduğu gibi okumayı sevmek, günceli takip etmek, Türkiye’nin bugünkü problemlerine çözümler geliştirmek için istekli olmak öğrencilerimi daha başarılı kılan faktörlerdir.
 
Kazanılacak Ünvan
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans diploması
 
Çalışma Alanları
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları, danışmanlık, müfettişlik, bankacılık, iletişim, eğitim, medya ve halkla ilişkiler gibi önemli sektörlerde, kamu kurumlarında ve uluslararası örgütlerde çalışmaktadır. TC Dışişleri Bakanlığı, TC Ekonomi Bakanlığı, TC Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, TC İçişleri Bakanlığı, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Akbank, Avea, Birleşmiş Milletler, BP Türkiye, CNN Türk, Eczacıbaşı, Henkel, Siemens ve Türk Telekom, bölüm mezunlarının görev yaptığı yerel ve uluslararası kuruluşlardandır.
 
Özel yurtlarda barınan öğrencilere çeşitli imkanlar sunulmaktadır.