Peyzaj Mimarlığı Hakkında Bilgi

22.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Geleceği yönlendirmek üzere çevreyi, doğayı, yaşam ve mekanı kavrayabilen, yeniliklerle kendisini geliştirebilen peyzaj mimarı, mimar, kent plancısı, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı ile bilim adamları yetiştirmek ve araştırma-uygulama alanlarında üretilen bilgiyi kamu yararına toplumsal yaşama aktarmaktır. Ulusal ve uluslararası düzeyde mimarlık, planlama ve tasarım bilimlerindeki araştırmaları ile ulusal imar ve kalkınmayı atılıma dönüştürecek çalışmalar yapmak, bu amaca yönelik önder, yenilikçi kadroları oluşturmak, desteklemek, gerekli altyapıyı sağlamak ve sürdürmektir.
 
Hangi Dersler Var?
Temel fen derslerinin yanı sıra Zooloji, Jeoloji, Meteoroloji, Peyzaj Mimarisi Temel İlkeleri, Peyzaj Ekolojisi, Kırsal Çevre Sorunları, Ağaçlandırma, Bitki Sosyolojisi, Mimarlık gibi dersler okutuluyor.
 
Gereken Özellikler
Peyzaj Mimarlığı alanında çalışmak isteyenler doğayı seven ve gözlemleyen, ekoloji bilgi ve ilgi temeli olan, estetik görüşe sahip, ilgili diğer mesleklerle koordinasyon ve organizasyonu yürütebilecek kişiler olmalıdır.
 
Kazanılacak Ünvan
Peyzaj Mimarı unvanı.
 
Çalışma Alanları
Çevre planlama ve tasarım, çevresel etki değerlendirmesi, peyzaj yönetimi (planlama, bakım ve onarım), süs bitkileri yetiştiriciliği ve pazarlaması kapsamında mesleki ya da meslekler arası işbirliğine dayalı organizasyonlar, özel sektördeki çalışma ortamlarını oluşturur. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında da Peyzaj Mimarı istihdam edilmektedir
 
Özel yurtlara kayıt yaptıran öğrenciler genellikle yüksek gelirli öğrencilerdir.