NEDEN WYOMING’DE WORK AND TRAVEL YAPMALIYIM?

06.01.2021
Blog Başlık
Amerika’nın kuzeybatısında, Rocky Dağları’nın yanında bulunan bir eyalettir Wyoming. Eyaletin 3’te 2’si Rocky Dağları ile kaplıdır. Amerika’nın yüzölçümü bakımından en büyük eyaletlerinden biri olan Wyoming, nüfus sayısı bakımından en az nüfuslu eyaletlerden biridir. Work and Travel programına gidecekler için de popüler lokasyonlardan biri olan Wyoming’i gelin birlikte 5 maddede inceleyelim!
 
1-Doğal güzellikleri ile kendinizi dünya üzerindeki cennette hissedeceksiniz.
Eğer bir doğa severseniz; Rocky Dağları ile kaplı olan Wyoming’in her yerinde eşsiz manzaralara tanıklık edecekseniz. Dağları, kanyonları, gölleri ve kamp yapılacak küçük adacıkları ile Wyoming; şehir hayatının kalabalığından sıkılmış, kaostan, stresten uzaklaşıp yeni bir hayata adım atmak, tertemiz bir hava solumak isteyen, doğal güzellikler ile iç içe olmak isteyen öğrenciler için birebirdir!
 
2-Kendinizi Amerikan kültürünün tam ortasında bulacaksınız.
“Deep America” kavramını en güzel şekilde karşılayan eyaletlerden biridir. Yoğun bir göçmen nüfusunun olmaması ve doğal güzelliklerinden  hiç ödün vermemesi ile kendi halinde bir yerdir. Nüfus yoğunluğunun az olması gözünüzü korkutmasın, kovboy konseptli barları, pubları ve eğlence mekanları ile aynı zamanda sosyal bir yaşamınız olacak ve Amerikan kovboy film kültürünü bu eyalette doyasıya hissedeceksiniz.
 
3-Dünyanın en büyük milli parkları ile iç içe olacaksınız.
Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Yellowstone ve Grant Teton Milli Parkı bu eyalette bulunmaktadır. Bu parklarda binlerce çeşit vahşi hayvanın doğal yaşamına  tanıklık ederken, şehir içinde yolda yürürken sağda solda zıplayan sincaplar, minik ceylanlar, geyikler ve hatta bizonlarla bile karşılaşmanız mümkün. Merak etmeyin, hepsi insanlarla yaşamaya alışmış
 
4-Bolca İngilizce pratik yapma fırsatı bulacaksınız.
Özellikle Mayıs ve Ekim ayları arasında yoğun turist çeken milli parklarda dünyanın her yerinden insanlarla karşılaşıp, sohbet ederek ingilizcenizi geliştireceksiniz. Sıcakkanlı ve yardımsever halkı özellikle Work and Travel öğrencilerine ilgiyle yaklaşmaktadır, bu da öğrencilerin bol bol pratik yapmasını sağlamaktadır. Ayrıca turistik bir bölge olduğu için öğrenci kolaylıkla ikinci bir iş de bulabilir!
 
5- Spor düşkünü öğrenciler için birebir!
Mayıs ayında karların erimesiyle rafting popüler hale gelir. Hiking için ormanlarındaki patikaları, kano için tertemiz gölleri, rafting için Snake River’ı, kayak yapmak için Teton Mountain’ları, hatta göllerin ortasındaki kamp yapmalık küçük adacıkları doğa sporlarını seven öğrenciler için harika deneyimlerdir.
 
Devlet yurtlarına kayıt yaptırmak isteyen dar gelirli öğrenciler Yurt Müdürlüğüne başvurmasında fayda var.