Matematik ve Bilgisayar Bölümü Hakkında Bilgi

21.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Matematik veya bilgisayar alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgileri hedefleyen bölümde verilen dersler matematik veya bilgisayar bilimleri alanındaki problemleri saptama, tanımlama, analiz etme donanımı sağlar. Güçlü matematik altyapısıyla bilgisayarın işleyiş mantığını temelden kavrayarak uzmanlaşma sürecinde önemli artılara sahip olunur.
Hangi Dersler Var?
İlk iki yıl cebir, analiz gibi temel matematik derslerini ve temel programlama dillerini içeren bilgisayar derslerini görmektedirler. Son iki yıl ise uzmanlaşmak istedikleri alana göre matematik ve bilgisayar derslerini seçmektedirler.
 
Gereken Özellikler
Matematik ve bilgisayar alanlarına ilgi duymak.
 
Kazanılacak Ünvan
Matematik-Bilgisayar uzmanı
 
Çalışma Alanları
Kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların bilgi-işlem ve planlama departmanlarında; programlama, sistem analizi, teknik destek, web tasarımı ve yazılımı gibi konularda uzmanlaşmış firmalarda, bankacılık ve sigortacılık alanında; borsa, finans ve sermaye piyasası aracı kurumlarında; istatistik alanında uzman ihtiyacı bulunan firmalarda, formasyon eğitimi alarak eğitim alanında; akademisyen unvanıyla üniversitelerde kariyer yapabilirler.
 
Özel yurtları daha çok yüksek gelirli öğrenciler tercih etmektedir.