İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Hakkında Bilgi

14.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Bölümün amacı matematik altyapısı sağlam, bilgisayar bilimlerine hakim istatistikçiler yetiştirmektir
 
Hangi Dersler Var?
matematik dersleri, bilgisayar bilimleri dersleri ve istatistik dersleridir. Örnek vermek gerekirse bazı dersler: Matematik I, Matematik II, Diferansiyel Denklemler, İleri Analiz, Programlamaya Giriş, Görsel Programlama, Algoritma Tasarımı, Veri Tabanı Yönetimi, Bilgisayar Organizasyonu, Olasılığa Giriş, Olasılık Teorisi, Örnekleme ve Anket Düzenleme, Optimizasyon, Regresyon Analizi, Stokastik Süreçler olarak örneklendirilebilir.
 
Gereken Özellikler
Öncelikle severek gelinmeli, matematiğe yatkınlık ve bilgisayara ilgili öğrencilerin bölüme gelmesi hem bizim işimizi kolaylaştırıyor hem de elde edilen üründen memnun kalmamızı sağlıyor.
 
Kazanılacak Ünvan
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans diploması.
 
Çalışma Alanları
Mezunlarımız kamunun tüm birimlerinde iş bulabilmektedirler. İçinde bilgi işlem merkezi olan veri ile uğraşan tüm kurum ve kuruluşlarda çalışmaları mümkündür. Bankacılık sektöründe istihdam yoğundur. Ayrıca günümüzde mevcut olan akademisyen ihtiyacı için de mezunlarımızdan yararlanılmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca alacakları formasyon eğitimi sonucunda bilgisayar teknolojileri öğretmeni de olabilmektedirler.
 
Devlet yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler internet üzerinden başvuru formunu doldurmasında fayda var.