Hititoloji Bölümü Hakkında Bilgi

14.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Bu programda Hititlerin M.Ö. 1200-1000 yılları arası kültür, edebiyat, din, tarih, sanat, hukuk vb. Kültür ürünleri incelenir. Öğrenim yaptıkları yükseköğretim kurumunda ve müzelerde görev alabilirler. Hititoloji programında çivi yazısını Eski Babil’den alarak yaygınlaştıran Anadolu’nun göçmen kavmi Hititlerin yaklaşık M.Ö. 1200-1000 yılları arası kültür, edebiyat, din, tarih, sanat, hukuk vb. Kültür ürünleri konularında dersler verilmektedir.
 
Hangi Dersler Var?
-
 
Gereken Özellikler
Eski kültür ve eserlere ilgi duyması Araştırmacı ve meraklı olması Sosyal Bilimler alanlarında başarılı olması gerekir. Hititoloji Nedir, Hititoloji Ne İş Yapar, Hititoloji Maaşları,Hititoloji İş İmkanları, Hititoloji İş Çalışma Alanları, Hititoloji Mesleği Hakkında Bilgiler, Hititoloji Bölümünün Geleceği, Hititoloji Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Hititoloji Bölümü Tercih Edilir mi
 
Kazanılacak Ünvan
Hititoloji programını bitirenlere “Hititolog” ünvanı verilir.
 
Çalışma Alanları
Müzeler, turizm acenteleri vb. kuruluşlarda görev yapabilirler. Müzeler, turizm acentelerinde ve yükseköğretim kurumlarında, orta düzeyde bir gelirle kısıtlı iş bulma olanakları vardır.
 
Tercih yaptıktan sonra yurtlarda kalmak isteyen öğreciler yurtlarla ilgili ön bilgi almasında fayda var.