Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

15.01.2021
Blog Başlık
Programın Amacı
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü, deniz taşıtları ve petrol platformlarının tasarımı, yapımı ve işletimi üzerine eğitim öğretim veren bir bölümdür. Her türlü deniz taşıtlarının ve gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve üretiminin ekonomik şekilde yapılması konularında eğitim yapmaktır.
 
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Bu bölüm, matematik ve fizik eğitimine dayanan ve ardından gemi dizaynı, gemi mukavemeti, gemi stabilitesi ve tersane organizasyonu konularında derinlemesine bilgilerin verildiği çok geniş bir alanı kapsayan bir mühendislik disiplinidir. Bölümün ana hedefi, hızla gelişen bilim ve teknolojinin gerektirdiği bilgiyi sağlamak, gelişen teknolojiye paralel olarak gerekli bilgi ve bu bilgileri pratiğe aktarabilecek becerilerle donatılmış ve gerektiğinde analiz ve sentez yapabilme yeteneğine sahip mühendisler yetiştirmektir.
 
Gereken Nitelikler
Matematik, fizik ve bu alanları temel alan diğer branşlarda yetenekli olabilme, üç boyutlu düşünebilme. Karşılaşılan bir durumu analiz edebilme, elde edilen sonuçlara göre hızlı ve doğru karar verebilme. Yaratıcı olabilme, eleştiri kaldırabilme ve takım olarak uyumlu çalışabilme
 
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Bölümü bitirenlere “GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ” diploması verilir.
 
Çalışma Alanları
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü mezunları çoğunlukla tersanelerde ve kamu ve özel sektörde gemi ile ilgili pek çok alanda istihdam edilmekte ve kendi işlerini de kurabilmektedir.
 
Yurtlara yerleştirilen öğrenciler yurtta kaldıkları sürece yurt kurallarına uymak zorundadır.