Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Nedir Hakkında Bilgi

02.12.2020
Blog Başlık
Programın Amacı
Bilindiği gibi tasarım yapılmadan üretilen teknolojik bir ürünün kalitesinden söz edilemez . Ulusal ve uluslararası rekabeti yaratan en önemli unsurlardan biri olan tasarımı gerçekleştirecek nitelikli eleman ihtiyacı, her geçen gün artmaktadır. Endüstriyel tasarım programının amacı da bu ihtiyacı karşılayacak elemanları yetiştirmektir .
 
Programda  Okutulan  Belli  Başlı Dersler
Endüstriyel Tasarım programında temel derslerin yanı sıra Endüstri Ürünleri Tasarımı, Tasarım iletişimi, Ergonomi, Sanat Tarihi, Pazarlama, Bilgisayar, Moda Sanat ve Tasarım Tarihi, Temel Çizim Teknikleri ve Malzeme Bilgisi gibi ders­ler okutulur  ve  uygulamalar yaptırılır.
 
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler; Endüstriyel Tasarım programını bitirenlere "Lisans Diploması" verilir . Endüstriyel tasarım mesleği elemanları özel sektöre ait fabrikalarda çalışarak üretilecek ürünün, çeşitli üretim aşamalarında çizimlerini yaparlar; üretilen ürünün model­ lerinin hazırlanıp pazarlanmasına kadar çeşitli birimlerde görev yapabilirler .
 
Çalışma Alanları
Endüstriyel Tasarım mesleği elemanlarının çalışma alanları özel sektöre ait endüstri kuruluşlarıdır . iş bulma olanakları büyük şehirlerde daha fazladır. Bu bölümden mezun olanlar; otomotiv endüstrisi,mobilya endüstrisi, iç mimarlık-dekoras­yon, grafik tasarım ve ambalaj alanlarında çalışabildikleri gibi kişisel eğilimlerine göre kendi özel tasarım bürolarını kurabilirler.
 
Kız yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler öncelikle internet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.