Work and Travel’da İkinci İş Bulma ve Para Kazanma Tüyoları

06.01.2021
Blog Başlık
1. SSN Başvurunuzu yapın.
Work and Travel programına katılır katılmaz, işvereninizle konuşup hızlı bir şekilde SSN (Social Security Number) başvurusunu yapmalısınız. Sosyal Güvenlik Numarası’na sahip olduktan sonra ikinci iş bulmanız daha kolay olacaktır.
 
2. İş ilanlarını takip edin.
Gideceğiniz şehirlerde ücretsiz şekilde dağıtılan günlük şehir gazetelerinin iş ilanlarını takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bunun yanı sıra Türkiye’de kariyer.net gibi işlev gören websitelerin Amerika versiyonlarını takip edebilirsiniz. Bu konuda indeed.com ve craigslist.org web sitelerinin işinize fazlasıyla yarayabileceğini düşünmekteyim.
 
3. Çevrenizden referans ayarlayın.
Türklerle bir arada olmak ve bir iletişim ağı oluşturmak bu hususta işinize yarayabilir. Personel açıklarını arkadaşlarınızdan öğrenebilir ve işe alınmanız hususunda arkadaşınızın size referans olmasını isteyebilirsiniz. Bu konuda Facebook’ta aktif olarak görev yapan ve Türk öğrencilerin buluşma platformu olan ”Summer Work and Travel (SWT)” grubumuza üye olmanızı tavsiye ederim.
 
4. Arkadaşlarınızla birlikte yolculuk yaparak tasarruf edin.
Çalıştığınız tesis küçük bir kasabada veya milli parkta olduğundan dolayı etrafınızda çok fazla iş seçeneği olmayabilir. Etraftaki diğer işlere gidebilmek için; diğer Work and Travel öğrencileriyle anlaşıp ortak araba, motor veya bisiklet almayı tercih edebilirsiniz.
 
5. Geçmişte sizin bölgenizde çalışanlara ulaşın.
İş yeriniz belli olduktan sonra, daha önce o tesiste veya bölgede Work and Travel yapmış olan diğer kişilere erişim sağlayınız. Bu kişilere erişim sağlamak için Work and Travel Facebook yardımlaşma platformumuz olan ”Summer Work and Travel (SWT)” grubumuza üye olabilirsiniz.
 
Yurt dışına dil okulu almaya giden öğrenciler belirlenen şehirlerde yurtlarda konaklayabilmektedir.