Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Nedir Hakkında Bilgi

02.12.2020
Blog Başlık
Programın Amacı
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programının amacı; telgraf, telefon haberleşmesinden uydu haberleşmesine, ev aletlerinden elektronik tıp cihazları üretimine kadar yayılan çok geniş bir alanda uygulanan her türlü sistemlerinin tasarlanıp  geliştirilmesi  konusunda eğitim yapmaktır.
 
Programda  Okutulan  Belli  Başlı Dersler
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programında; Fizik, Cebir, Geometri, Dinamik, Statik, Devre Analizi, Alan Teo­ risi ve Lojik Devre Temelleri gibi elektronik alan ile ilgili derslerden başka Haberleşme Teorisi, Sayısal Haberleşme, Aktif Mikrodalga Devreleri ve Analog Haberleşme gibi alana özgü dersler de okutulur.
 
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları işler; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programını bitirenler "Elektronik ve Haberleşme Mühendisi" unvanı almaya hak kazanırlar. Elektronik haberleşme mühendisleri telgraf, telefon, teleks vb. haberleşme sistemlerini tasarlar, kurar, çalıştırır ve geliştirirler.
 
Çalışma Alanları
Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri PIT, Türk Telekom, TRT, ASELSAN, THY ve ALARKO gibi resmi ve özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalarda, bilgisayar sektöründe görev alabilirler . Öğretmen olabilmek için gereken şartlar Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nde olduğu gibidir.
 
Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Popülerliğini ve iş alanını koruyacak bir gelişim süreci içindedir.
 
Mesleğin Gerektirdiği Özellikler:
-Yeni ve güncel teknolojiyi takip edebilmesi ve bundan hoşlanması
-Yeniliklere açık olması
-Grup çalışmasına açık olması
-Masa başı iş beklentisinin düşük olması
-Beyin ve el koordinasyonunun yüksek olması
 
Programı seçen öğrenciler yurtlarda ücretsiz barınma fırsatı elde etmektedir.