Düzce Üniversitesini kazandıysanız bu yazıyı okumalısınız

09.02.2021
Blog Başlık

Bu yazımızda Düzce Üniversitesi’ni tercih edecek arkadaşlar için üniversite ve üniversitenin bulunduğu il hakkında sizleri biraz bilgilendireceğiz

Öncelikle üniversitemizin bulunduğu ilden sizlere biraz bahsedelim.

Üniversitemizin bulunduğu il olan Düzce İstanbul ve Ankara’ya özel araçla sadece 2 buçuk saat olup şehirler arası otobüs ile bu süre 3,5 , 4 saati bulabilmekte. İstanbul ve Ankara’ya yakın olması öğrencilerin tercih sebeplerinden biri olarak gösterilmektedir.
Üniversiteye ulaşım ise düzcenin merkezinden belediye araçları ile Sadece 15 dakika sürmektedir. Öğrenci otobüs kartı çıkarmak isteyen öğrenciler nüfus kağıdı fotokopisi, öğrenci belgesi, 1 adet resim ve 10 lira kart bedeli ödemesi gerekiyor. Kartı Düzce belediyesinden alabiliyorsunuz.
Düzce’de alışveriş yapmak için ise birçok mekan bulunmaktadır. Düzce’de Alışveriş Merkezi var mı diye soruyorsanız ? İki tane alışveriş merkezi bulunmaktadır. Biri krempark Alışveriş Merkezi bir diğeri ise Özdilek Alışveriş Merkezidir. Şehirde en çok tercih edilen Alışveriş Merkezi ise Krempark AVM’dir.

Peki kalma olanakları nasıl ?

Evde kalmayı düşünüyorsanız şehirde çok fazla kiralık ev bulunmaktadır ev kiraları uygun gibi görünsede öğrenci olduğunuzu çaktırmamanızda fayda var. Ev sahipleri bunu duyduğunda kirayı yükseltebiliyor. Tabi bu da herkes böyle anlamına gelmiyor. Siz yine de dikkatli olun.
Eğer devlet yurdunda kalmayı düşünüyorsanız Şehir içinde toplam 12 tane KYK Yurdu bulunmaktadır. KYK yurt başvurusu yaptıktan sonra genelde hangi fakülte veya meslek yüksekokulu’nda okuyorsanız o bölgeye yakın bir yurda yerleştirilirsiniz yurt başvurusu yapan kişilerin yerleştirme süreci sezon boyunca devam eder. İlk başvuruda çıkmayanlar yedek olarak bekletilir yedekte olan kişiye KYK yurdunun çıkması ikinci yerleştirme de veya sonraki yurt yerleştirmelerinde genelde çıkar ancak bu süre uzunda olabilir kısada.
Eğer özel yurtlarda kalmak istiyorsanız da yine şehirde özel Yurtlar bulunmaktadır aylık ücreti 800-900 lira civarındadır.

Şimdi gelin biraz da üniversitemizden bahsedelim. Düzce’nin manzarasını tam olarak görebileceğiniz yeşilliklerin içine kurulmuş bir üniversite olan Düzce Üniversitesi Beçi kampüsü adı altında neredeyse tüm fakültelerini aynı yerde bulundurur. Büyüklük olarak yeterli düzeyde olan üniversitemiz her yıl yüzlerce konferansa söyleyişe ve spor mülakatlarına ev sahipliği yapar. Erasmus ile anlaşmalı olan üniversitemiz öğrencilerine dil eğitimi verebilmek için hazırlık okulu da bulundurur. Kampüsün içinde arkadaşlarınızla Oturup muhabbet edebileceğiniz çok fazla yeşillik alan bulunmaktadır. Bunu yeşillik alan var ve oralardaki banklara oturacağız diye düşünmeyin Çünkü kampüsün içinde oturacak bank, yok denecek kadar az. Bahsettiğimiz durum çimenlere oturup arkadaşlarınızla muhabbet etmek. Buna Üniversitemizin Hem iyi hem kötü bir özelliği diyebiliriz. Dersten çıktıktan sonra arkadaşlarınızla bir yerde oturup bir şeyler yemek içmek istiyorsanız da üniversitemizin çevresinde çok fazla kafe bulunmaktadır. Üniversite çevresinde neredeyse gördüğünüz her işletmeye kafe diyebiliriz. Arkadaşlarınızla yürüyebileceğiniz sessiz sakin mekanlar da üniversite yakınlarında bulunmaktadır. Birçok öğrencinin üniversite yakınlarında yürümek gezmek için sıkça uğradığı yerlerden biri olarak sessiz bahçeyi örnek gösterebiliriz. Üniversiteye yürüme mesafesinde yaklaşık 30-35 dakika iken özel araç ile Sadece 5 dakika sürmektedir. Yürüyerek gitmeyi tercih edecekseniz biraz yorulabilirsiniz. Yine aynı bölgede roma dönemine ait bir Antik Tiyatro bulunmaktadır gezip görebileceğiniz yerlerden birisidir. Şimdi üniversiteden daha fazla uzaklaşmadan geri dönelim. Üniversitemizde spor yapabileceğiniz 750 seyirci kapasiteli Üst katında kondisyon Salonu bulunan voleybol futbol basketbol ve hentbol sahası olarak kullanılabilen Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır. Yine öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği tenis alanı havuz ve sauna alanı bulunmaktadır. Üniversitemizin yemekhanesinde verilen yemekler genel olarak öğrenciler tarafından beğenilmektedir. Yemek ücreti ise 30 Eylül 2019 itibari ile tek öğün için Üç Buçuk Lira olarak değiştirildi. İki ve daha fazla öğünde Yedi Buçuk Lira ücret alınmaktadır. Ödemeyi ise size verilen öğrenci kartınıza yüklediğiniz para ile yapabiliyorsunuz. Yemek ücretinin verilen yemeğe görev fazla olduğunu düşündüğünüz anlar olabilir. Kısaca toparlamak gerekirse bir üniversitede ne olabilir diye hayal ettiğiniz çoğu şey Düzce Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Yani burada güzel anılarınızın olması tamamen size bağlı. Yazımızın sonuna doğru yaklaşırken son bir bilgi daha sizlere verelim Düzce’de gezmek istediğiniz de birbirinden güzel yaylalar şelaleler ve ormanlar bulunmaktadır. Sitemizden bu yayla ve şelalere ulaşabilirsiniz. Eğer yeşil bir doğayı seviyorsanız Düzce tam size göre.

Devlet yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini takip etmesinde fayda var.