Duyguların Sessiz Dili !

04.02.2021
Blog Başlık

İnsanların duygularını anlayabilmek için beden dilini okuruz genellikle. Çünkü sergilenen davranış duygulara işarettir. Ses tonumuz, mimiklerimiz birer duygu ifadesidir. Peki ifadelerimiz yaşadığımız duyguyu etkiler mi? Evet etkiler bu yüzden de sizlere daha mutlu bir yaşam için önerilerde bulunacağım.

 

DAHA MUTLU BİR HAYAT İÇİN 10 ADIM

  • 1.Maddi başarının kalıcı mutluluk getirmeyeceğini bilin.
  • 2. Zamanınızı kontrol altına alın. Mutlu yaşayan insanlar zamanlarının kontrolünü ellerinde olduğunu hissederler. Zamanınızı etkili kullanmak sizin gün içerisinde veya hedeflerinizin gerçekleşmesine olanak sağlayacak ve size mutluluk verecektir. Tabi ki bu başta göze korkutucu gelebilir. Hepimiz tamamlamamız gerekenleri gözümüzde büyütürüz. Ama her gün küçük adımlarla yıl içinde büyük şeyler başarırız.
  • 3.Mutlu bir yüz ifadesine bürünün. İnsanlar gülümseyen bir ifadeye büründüklerinde daha iyi hissettikleri ortaya koyulmuştur. Özsaygınız yüksek ve cana yakın bir ruh halinde davranabiliriz. Pozitif olmak her zaman pozitif enerjiyi çeker.
  •  4.Hareket edin. Fiziksel sağlık için yapılan egzersizler birçok ruhsal bozukluklara da iyi gelmektedir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
  • 5.Becerilerinize uygun aktiviteler bulun. Mutlu insanlar sık sık kendilerini zorlayan baş edebildikleri işlerle uğraşırlar.
  • 6.Gerekli uykuyu alın. İnsanların çoğu problemlerinin ardında uykusuzluk yatar. Bilinç gerekli dinlenmeyi almadığında size oyunlar oynamaya başlar. Aktif olabilmeniz için bedeninizi ve zihninizi dinlendirmeniz çok önemlidir.  
  • 7.Yakın ilişkilerinize önem verin. Yakın arkadaşlarınız zor zamanlarda sizi mutlu edebilecek size iyi gelecek önemli kişilerdir. Hayatınızı geliştirmede size yardımcı olurlar. Arkadaşlarınız sayesinde hayatınız çok daha zevkli hale gelecektir.
  • 8.Yardıma ihtiyacı olanları da düşünün. İhtiyaç sahibi kişilere yardım ellerinizi uzatın. İyilik yapın. Mutluluk yardımseverliği arttırmaktadır. İyilik yapmak ayrıca kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
  • 9.Şükredin.Memnun olun.
  • 10. Ruhunuzu doyurun.

Ve en önemlisi sevin. Sevgi iyileştirir. Mutlu eder. Hayatınıza anlam katar. Sevin ve sevgiye açık olun. İnsanın kalbini açması bir zayıflık göstergesi değildir. Severken ya da sevilmek için kalbini açarken başımıza gelebilecek en kötü şey sevgi uğruna çabalamadan hayatımızın sona ermesidir. Herkes koşulsuz sevmeyi hak eder. Tüm insanlık sevmeyi ve sevilmeyi hak eder. Bu algılandığı zaman tüm matematiksel-mantıksal ve tıbbi olayların açıklayamadığı başaramadığı her şey çözümlenir. Sevin kalbinizin en ücra köşelerinde bu duyguyu barındırın. İşte o zaman mutlu bir hayat sizinle olur. Mutlu yaşamın sırrı sevginin içindedir.

Özel yurtlarda kalan kız öğrenciler haftasonlar sanatsal etkinlikler düzenlemektedir.