Anne-Babalar Çocuklarını Work and Travel’a Göndermeli mi?

14.01.2021
Blog Başlık
Böylesi önemli bir konuya değinmek ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Ben de kendi ailemin dahi okuduğu bu mecrada diğer anne-babalara çocuklarını Work and Travel’a gönderip göndermemeleri konusunda bilgilendirmek istiyorum. Hazırsanız başlayalım.
Evladınızı yaban ellere tek başına göndermek zordur.
Dili farklı, insanı farklı, kültürü farklı. Oralarda gözünüzde asla büyümeyen küçücük bebeğiniz ne yapacak, nerede kalacak, ne yeyip ne içecek?
Öncelikle Work and Travel, devlet destekli ve sadece orta ve üzeri dil becerisine ve not ortalamasına sahip üniversite öğrencilerinin aracı bir firma ile katılabileceği bir programdır. Her parayı veren düdüğü çalamaz. Eğer çocuğunuz programa katılmaya hak kazandıysa derin bir nefes alın ve gurur duyun evladınızla.
Amerika’ya gitmenin en uygun ve kolay yolu Work and Travel programıdır.
Ve bunu yalnızca öğrenciyken yapabilirler! Bırakın yapmadıkları için pişman olacaklarına yaptıkları için pişman olsunlar. Çocuklarınız orada başıboş değillerdir; orada yaşadığı problemleri ile hem anlaşma yaptığınız firmalar hem de Amerika’daki sponsorlar ve işverenler ilgilenir. Bu yüzden, firma seçerken çok dikkat etmeniz gerekir.
 
Work and Travel firması seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
1. Firma kaç senedir sektörde?
Uzun yıllar ayakta kalabildiyse referansları güzeldir, Amerika’daki ağını genişletmiştir ve bu sayede çok fazla iş seçeneği olur. Ayrıca konsolosluk firmayı senelerdir tanıdığı için vize görüşmesine arkanızda sağlam bir sponsor ile gitmiş olursunuz.
 
2. Firmanın anlaşmalı olduğu Amerika sponsoru hangisi?
Örneğin CIEE, Amerika’nın en büyük sponsorudur. Sponsor orada evladınızın eli/ayağı olacaktır ve tüm zorluklarda pratik bir çözüm için en büyük rolü onlar oynarlar.
 
3. Yılda kaç öğrenci gidiyor?
Firmayı tercih eden çok fazla öğrenci varsa bir bildikleri vardır.
 
4. Danışman ne kadar ilgili, işini ne kadar seviyor ve allayıp pullamak yerine olumsuzlukları söylüyor mu?
Sonuçta firmadan da öte danışmanınızla iletişime geçeceksiniz. Ayrıca her şeyi tozpembe hayal ederseniz oraya gidince bocalayabilirsiniz.
 
5. Firmanın adı konsolosluk sitesinde yer alıyor mu?
Görüştüğünüz firmanın İstanbul ABD Başkonsolosluğu web sitesinde yazan Work and Travel şirketleri listesinde olduğundan emin olun. Ne olduğu belirsiz merdiven altı bir firmalardan lütfen uzak durun.
 
Rahat olun ve evladınıza güvenin.
Firmayı seçtikten sonra gerisi bir şekilde hallolur inşallah. Bırakın kendi ayakları üzerinde dursunlar ve birer birey olsunlar. Yurtdışına bir kere çıktılar mı hep gezmek isteyecekler, öz güvenleri artacak, dilleri gelişecek ve daha mutlu-umutlu olacaklar. Bırakın kendilerini keşfetsinler. Farklı bir ülkede yaşayıp diğer ülkelerin yaşam koşullarını görsünler. Farklı olsunlar. Öğrenciyken çalışsınlar ki paranın nasıl kazanıldığını, alın teri dökerek kazandıkları paranın ise nasıl tatlı olduğunu anlasınlar.
 
Yurtdışına çıkıp da değişmeyeni daha görmedim. Hep iyiye doğru değişmeleri ve değişmeyi asla bırakmamaları dileklerimle… Sağlıcakla kalın!
Özel yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını dikkate almasında fayda var.