YABANCI DİL ÖĞRENMEYİ NASIL KOLAYLAŞTIRIRIZ

04.02.2021
Blog Başlık

Dil öğrenmek kimileri için uzun süren bir uğraş iken kimileri içinde 3-5 ay içerisinde hızlandırılmış olarak biten bir süreçtir. Öğrenme süreci dil öğrenmeye yatkın ve hevesli kişiler için şahane bir sürece dönüşür. Yabancı dili tam takır öğrenmek istiyorsanız ciddi bir uğraş gerektirir ve bir dilin başka bir dilden daha zor veya kolay olmadığını da bilmek gerekir.  

 

YANLIŞ YAPMAKTAN KORKMAYIN!

Bir şeyi öğrenmeye çalışırken hata yapmak aslında öğrenmenizi güçlendirecek bir yöntemdir. Hata yapmaktan korkmayın. Yanlışlar size doğruları öğretir. Her zaman doğru konuşmak zorunda değilsiniz.

SORU SORUN

Merak gidermenin en önemli yolu soru sormaktır. Aynı zamanda öğrenmenin de yolu soru sormaktır. Sorular konuşmaya yardımcı olduğu gibi konuşmaları ilerletmekte de yardımcı olacaklardır.

KOLAY YABANCI KİTAP OKUYUN

Yabancı kitaplar okumak hem dil dağarcığınızı geliştirir hem dil kalıplarının kullanımını öğrenmenize yardımcı olur. Seviyenin en düşüğünden başlayarak kitaplar okumaya başlarsanız zamanla size olan yararını da fark edeceksinizdir.

YABANCI DİZİ/FİLM İZLEYİN

Yabancı dizi veya film izlemek özellikle altyazı destekli olması sizlerin dil öğrenmenize yardımcı olacaktır. Bu hamle size sadece dil öğretmekle kalmaz aynı zamanda o dilin kültürünü öğrenmenize yardımcı olur.

TELEFON DİLİNİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ DİLE ÇEVİRMEK

Dil öğrenme aşamalarınızda yol kat ettiğiniz vakit kullandığınız telefonunuzu öğrenmeye çalıştığınız dile çevirmenizde çok büyük bir avantajdır. Dil öğrenmenin en büyük yollarından biri MARUZ KALMAK olduğunu bilmek çok önemlidir.

DİL ARKADAŞLARI EDİNMEK

Dil öğrenirken size yardımcı olacak arkadaşlar edinmek sizin öğrenmek istediğiniz dilin konuşma dilini öğrenmenize de büyük katkı sağlayacaktır.

BOL BOL ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIĞINIZ DİLİ DİNLEYİN

Öğrenmek için çaba olmazsa öğrenilen tek şey bilinçsiz veya örtülü bir dil olur. Beyin dinlediği şeyleri otomatik olarak özümser. Sesleri, aksanları, kelimeleri, dilbilgisini özümser. Beynin en önemli özelliği burada dinlediğini anlamıyor dahi olsan öğreniyor olmandır. Öğrenmenin en doğal yolu kalıpları öğrenmektir ve bir dili dinlerken kalıpları öğreniriz. Bunun en güzel örneği ise bebeklerdir. Bebekler konuşamazlar sadece dinlerler. Konuşmaya başlamadan önce çok uzun zamanı dinleyerek geçirirler. Yabancı dil beyninize girdiği müddetçe yabancı dili sandığınızdan daha fazla öğreneceksiniz.

GRAMERDEN ÖNCE KELİME EZBERİ DEĞİL KALIPLAŞMIŞ CÜMLELERİ EZBERLEYEREK KELİME HAZNENİZİ GENİŞLETİN

Dil öğrenmeye başlayan çoğu kişiler ilk öncelikle kelime ezberi yapmak daha sonra gramer öğrenmek ister ve bu yöntemi kullanırlar. Fakat iyi bir dil bilimci kelime ezberi yerine kalıpları ezberler. Kelime ezberi yerine kalıpları ezberlemek işinize çok daha yarayacaktır.

ÖĞRENDİKLERİNİZİ KENDİ KENDİNİZE KONUŞARAK ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN

Oldukça verimli bir egzersizdir. Konuşarak kendi sesimizi dinleyerek dil öğrenmek zamanla kelimeleri unutmanıza izin vermeyecektir.

SEVDİĞİNİZ ŞARKILARI TERCÜME EDİN

Yabancı şarkılar dinlemek en eğlenceli bulduğumuz bir aktivitedir. Öğrenmek istediğiniz dilin şarkıların tercüme ederek dilinizi geliştirebilirsiniz.

İMKANINIZ VARSA DİLİ DİLİN SAHİBİ OLAN TORAKLARDA ÖĞRENİN

Yabancı dili konuşulan yerinde öğrenmek aslında öğrenmeniz için en etkili yöntemdir. Oldukça zor ama oldukça eğitici bir hamledir. İmkanınız varsa dilinizi dilin sahip olduğu ülkede öğrenmeye hatta eğitimini o ülkede almaya yeltenin.

Devlet yurtlarında haftasonları öğrenciler yabancı dil kurslarına katılabilmektedir.