Work and Travel Yapanlar İngilizce Öğreniyor Mu?

06.01.2021
Blog Başlık
Work and Travel programı hakkında size edinmiş olduğum ufak tecrübelerden bilgi vereceğim. Aslında bu makaleyi yazma amacımın temel nedeni Amerika rüyasının sizin için bir kabusa dönüşmemesini istediğimdendir.
Gelelim konumuza. İngilizce geliştirme hayaliyle Amerika’ya gitmek isteyen arkadaşlar için birkaç sözüm var. Work and Travel programı, İngilizce için kesin sonuç doğuran bir program kesinlikle değildir.
Work and Travel programı, olan dilinizi geliştirme programıdır. Eğer bu zamana kadar hiçbir İngilizce altyapıya sahip olamadıysanız Amerika’ya gidip mükemmel bir İngilizce ile dönmeniz mümkün değildir.
Benim WAT yaptığım otelde benimle beraber çalışan 9 Türk vardı. Bu zamana kadar gramer, kelime vs altyapı ile gelen arkadaşlar gayet güzel bir şekilde olan İngilizce altyapılarını pratiğe dönüştürüp Türkiye’ye döndüler. Ama bir de benim gibi İngilizce altyapısı sıfıra yakın arkadaşlar ise sadece olmayan İngilizceyi iteleye iteleye konuşmaya çalıştık. Ama gerçekler dünyasından baktığımız zaman kesinlikle yetersiz bir gelişim ile geri döndük.
Şimdi siz gitmeden önce büyük hayallere kapılıp Work and Travel’da çok güzel bir İngilizce ile döneceğinizi bir kenara bırakın ve ne kadar bir İngilizce birikiminiz var onu test edin. Eğer güzel bir altyapıya sahip iseniz çok güzel bir şekilde İngilizcenizi geliştirip döneceğinizi şimdiden garanti veriyorum.
Amerika’da kaldığım süre zarfındaki güzel anılarımı da sizinle paylaşacağım. İlk makalemin bu konu hakkında olmasını istedim çünkü bende dahil bütün Work and Travel hayaliyle adım atan birçok arkadaşım bu konu hakkında maalesef yeteri kadar bir bilgiye sahip değil. Bir sonraki makalemde görüşmek üzere.
 
Kız yurtlarında kalan öğrenciler çekiliş ile yurt dışı dil eğitimi paketine başvurabilmektedir.