Work and Travel Yapacakların Tercih Edebileceği En İyi 8 Eyalet

07.01.2021
Blog Başlık
Work and Travel yapacakların yapması gereken en önemli tercihlerden biri hiç şüphesiz eyalet seçimidir. Çünkü Türkiye’de İstanbul’dan Ege sahillerine uçakla 1-2 saatte ulaşabilirken ABD’de New York’tan Los Angeles’a gitmek 6 saat sürüyor. Bu sebepten süreciniz boyunca en azından görmek istediğiniz eyaletlere yakın konumda bulunan bir eyalette çalışmak sizin için daha iyi olacaktır. Tabii bir yandan turistik bölgelerde yaşam koşullarının daha pahalı olduğunu da söylememize gerek yoktur herhalde. Yani demek istediğimiz; eyalet seçimi en az iş kadar önemli bir konudur. Lafı daha fazla uzatmadan tavsiye ettiğimiz şehir ve eyaletlere geçelim.
 
1. New York
New York, Work and Travel yapanların en çok tercih ettiği eyalettir. New York City; Central Park’ıyla, Times Square’iyle, Empire State Building’iyle birçok insana göre dünyanın en büyüleyici şehri olsa da giderlerin yüksek olacağını da göz önünde bulundurma gerekir.
2. Seattle / Washington
Seattle hem metropol olmasıyla hem de doğal güzellikleriyle yapı olarak İstanbul’a çok benzeyen bir şehir. Bu şehirde iş oranları da çok yüksektir.
3. Wisconsin
Wisconsin merkezi konumuyla Chicago gibi popüler eyaletlere yakın olması sebebiyle ilginizi çekebilir. İzin günlerinizde diğer eyaletleri de gezmek gibi bir hayaliniz varsa Wisconsin buna oldukça uygun bir eyalet.
4. Virginia
Virginia’da metropol biraz daha doğayla iç içe yaşayabilir, ABD’nin banliyölerini yakından tanıma şansına sahip olabilirsiniz. Filmlerde gördüğünüz müstakil evler, bisikletle sağlanan ulaşım gibi şeyler ilginizi çekiyorsa Virginia sizin için iyi bir tercih olabilir.
5. Florida
ABD’nin en popüler birkaç eyaletinden biri olan Florida, muazzam güzellikte plajlarıyla, okyanus manzaralarıyla ciddi anlamda aklınızı başınızdan uçurabilecek bir büyüye sahip. Elbette maddi koşullar biraz daha zor olabilir ama değer mi değmez mi siz karar verin.
6. Ocean City / New Jersey
New Jersey’nin en güzel özelliklerinden biri New York’a çok yakın olması diyebiliriz. İzin günlerini en iyi şekilde geçirme fırsatınız oluyor. Maddi olarak da sizi zorlamayacak bir eyalet. Üstelik Ocean City yazın çok da eğlenceli bir bölge.
7. Colorado
Doğa ile iç içe olmak isteyenlere en çok önereceğimiz yer Colorado olabilir. Yeşillikleriyle ve milli parklarıyla gerçekten bulunmaz bir güzellik.
8. South Carolina
Bu sıcak eyalet hem ulaşım konusunda çok tercih edilebilir bir seçenek hem de çok güzel plajlara sahip bir turistik bölge.
 
Tüm ülkelerde virüsün yayılım göstermesiyle devlet yurtlarında karantina uygulamasına geçilmiştir.