Work and Travel (WAT) Nedir?

06.01.2021
Blog Başlık
Amerika’da, dünya üzerinde farklı ülkelerde yaşayan öğrencilerin, tatilleri süresince hem çalışıp hem de İngilizcelerini ilerlettikleri programdır.
Seyahat ve konaklama ücretlerini kendiniz çalışıp, ödediğiniz için ailenize yük olmadan İngilizcenizi ilerletmenizi sağlamaktadır.
Ayda ortalama 1000-1500 USD kazanan öğrenciler, dört aylık programda işe yerleştiriliyor ve normal mesai saatlerinde çalışıyorlar. Bu süre zarfında, İngilizce dışında bir dil konuşulmadığından, İngilizce konuşma dili ilerliyor ve kendine güven kazanan öğrenci konuşma yeterliliğine kavuşuyor.
Kendi kazandıkları para ile barınma, yeme içme giderlerini karşıladıklarından kendi kendine yetmeyi öğreniyor, iş dışındaki zamanlarda Amerika’yı gezme ve kültürünü tanıma şansına sahip oluyorlar. Bu kültürel değişim programıyla tüm dünyadan gelen öğrenciler kaynaşarak, kültür ve bilgi transferi yapmaktadırlar.
Ülkemizi tanıtmak ve diğer ülkeleri tanımak açısından önemli olan WAT programı, Amerika’da burs almak, master programlarına kaydolmak için gerekli araştırmayı yapmanızı da sağlamaktadır. Ayrıca CV‘nize ilk iş olarak Amerika’dan bir firma ismi ve telefonları yazmak çok prestijlidir. WAT programına kaydolmak için, üniversite öğrencisi olmak, 18-26 yaş arasında ve orta derecede İngilizce bilmek şarttır.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu kapsamında hafta sonu düzenlenecek etkinliklere yabancı öğrenciler de katılabilecektir.