Work and Travel Şirketi Seçerken Neden Çok Dikkat Etmelisin?
14.01.2021
Work and Travel programına gitmek için firmandan alacağın hizmet, günlük alışverişlerde aldığın hizmetten oldukça farklıdır.
Programa kayıt olduğunda firmanla 8-10 ay sürecek karşılıklı bir ilişki içine girersin. Bu hizmetin bir kısmı Türkiye’de, bir kısmı Amerika’da ve diğer bir kısmı da dönüşünde alacağın hizmettir.
Bu uzun süreç boyunca harcayacağın emeği, toplam giderlerini, programdan elde edebileceğin maddi manevi kazanımları ve mutluluğunu; sadece ve sadece alacağın hizmetin kalitesi belirler.
Sana kaliteli hizmet sunabilecek iyi bir şirket:
Work and Travel ile ilgili yeterli tecrübeye sahip,
Satış sonrası hizmet ve destek hizmeti için gerekli altyapı ve eleman yatırımını yapan,
Öğrenci memnuniyetine değer veren,
Amerika’da çok iyi bir sponsorla çalışan,
Sektörde yer edinmiş, güvenilir ve diğer şirketler tarafından da kabul gören bir şirket olmalıdır.
Böyle bir Work and Travel şirketi senin programa katılım için harcayacağın emeği, toplam giderlerini ciddi ölçüde azaltırken; programdan elde edebileceğin maddi manevi kazanımları ve mutluluğunu da oldukça arttıracaktır.
TAM AKSİNE hiçbir teknik altyapıya sahip olmayan, Work and Travel programını tanımayan, hizmet kalitesini düşürmek suretiyle ucuz fiyat politikası uygulayabilen ve bu şekilde satış yapmaya ve günü kurtarmaya çabalayarak geçirdiği bir iki yılın ardından kapanan bir şirketle, 8-10 ay sürecek bir hizmet ilişkisi içine girersen :
♦ Uçak biletini daha pahalıya almak zorunda kalabilirsin.
Firmandan ekonomik uçak bileti konusunda yardım alamayabilirsin ve uçak bileti için 600-700 Euro ödemek yerine 900 Euro ödemek zorunda kalabilirsin.
♦ İlk gittiğinde ulaşım konusunda sorun yaşayıp, ek masraf yapmak zorunda kalabilirsin.
Kayıt olduğun firman Amerika’da ineceğin havalimanından çalışacağın yere olan ulaşımın konusunda sana danışmanlık hizmeti vermeyebilir ya da bu bilgiyi yanlış verebilir. Bu durumda çalışacağın yere tek otobüsle 15-20 USD harcayarak gitmek yerine; 100-150 USD taksiye vermek durumunda kalabilirsin.
♦ İşine başlama konusunda sorun yaşayıp, ek masraflar yapabilirsin.
Bulduğunuz işin başlama tarihinden daha erken bir tarihte Amerika’ya gidebilecekken ve işe erken başlayıp, para kazanmaya başlayabilecekken, geç gitmek durumunda kalabilirsin. Bu nedenle 1 haftada en az 350-400 USD kaybın olur.
İşine başlamakla ilgili herhangi bir sorun yaşarsan, ya da işini kaybedersen, sorununun çözülmesine kadarki süreç içinde çalışmadan, kazanmadan beklerken konaklama, yeme-içme gibi giderlerin olacak ve ekstra 100-200 USD’den fazla harcarsın. Bu aşamada firmanın elinde, seni yaz ortasında kabul edecek işvereni olmayabilir ve sen Amerika’da kendi imkanlarınla iş bulmaya çalışıp, ekstra masraflar yapmış olursun.
♦ Konaklama konusunda sorun yaşayıp, ek masraflar yapabilirsin.
Konaklama konusunda yardım alamadığın için bir otele günlük 40 USD olmak üzere 1 haftada en az 280 USD harcamak zorunda kalabilirsin ya da firman sana konaklama yeri bulmuş olsa da, sana bulunan konaklamaya aylık 350 USD öderken, aslında çalışma yerine yakın mesafede olan ve aylık 150 USD’ye konaklayabileceğin alternatifler olduğunu görürsün.
♦ Vergi iadesi servisi almak için aracı firmaya gereksiz yere daha fazla ödemek zorunda kalabilirsin.
Firmanın anlaşmalı olduğu vergi iadesi acentasına 50 USD ödemek yerine 90 USD ödemek zorunda kalabilirsin.
♦ Vergi iadesi kargo gönderilerin için en az 50-60 Euro ödemek zorunda kalabilirsin.
Firman vergi iadesi konusunda danışmanlık hizmeti vermeyebilir ya da evraklarını senin ilgili vergi iadesi firmana göndermeni isteyebilir. Bu durumda bir yurtdışı gönderimi için en az 50-60 Euro ödeme yapmak zorunda kalabilirsin.
♦ Amerika’ya gitmeden önce, işlemlerini yaptırmak ve servis alabilmek için firmanın peşinde koşmak zorunda kalabilirsin.
Work and Travel programına kayıt olduğun günden itibaren, firmanla en az 8-9 ay sürecek bir ilişki içine girersin. Bu süreç içinde işlemlerini en hızlı şekilde yapacak ve senin takip etmene gerek kalmadan işlemlerini yapacak bir firmaya kayıt olman oldukça önemli.
♦ Amerika’ya gittikten sonra firmandan destek alamayabilir ve sorunlarını tek başına çözmek zorunda kalabilirsin.
Amerika’da bulunduğun süre içerisinde iş, konaklama, sağlık sigortası, vergiler, sosyal güvenlik numarası, servis konusunda sorunlar yaşayabilir ve bu konularda destek alma ihtiyacı duyabilirsin. Firmanın bu konularda destek verebilmesi için gerekli altyapıya, tecrübeye, bilgiye sahip olması gerekir. Gerektiği zaman Amerika’da sana yeni bir iş alternatifi sunabilmesi gerekir.
Yabancı ülkelerde devlet yurtlarında öğrenciler ücretsiz öğlen yemeği fişi kullanabilmektedir.