Work and Travel’da Garson Olarak Çalışabilmek için Gereken Şartlar

20.01.2021
Blog Başlık
Her Work and Travel adayı, mutlaka bir kere bile olsa garson olarak çalışmayı düşünmüştür. Herkes İngilizceyi etkin bir şekilde kullanmak zorunda kalacağı için İngilizce geliştireceğini düşünür. Halbuki sizin zaten diğer işlere göre çok daha iyi bir şekilde İngilizce bilmeniz gerekmektedir, ancak bu şekilde garson olma ihtimaliniz olabilir.
Garson olmak için en önemli şartları beraber inceleyelim.
 
1. İyi derecede İngilizce bilmelisiniz.
Anadiliniz gibi İngilizce konuşabiliyor olmalısınız. Aksi taktirde müşterilerinize iyi kalitede bir hizmet veremezsiniz. Herkes sizin oraya İngilizcenizi geliştirmek için gittiğinize dair müsamaha göstermek zorunda değil, bazıları kalite isteyebilir.
 
2. Deneyimli veya kabiliyetli olmalısınız.
Amerika’da garson olmakla Türkiye’de garson olmak arasında pek çok fark var. İlk olarak tüm mönüyü ezbere biliyor olmalısınız, dahası o yemeklerin nasıl yapıldığını, etin hangi kıvamda piştiğini vs. Eğer herhangi bir garsonluk deneyiminiz yoksa bu iş sizin için çok zor olabilir.
 
3. Parayı ekstra olarak bahşişlerden kazanacağınızın farkında olmalısınız.
Genel kanıya rağmen çok fazla para kazanamazsınız. Amerika’da saatlik asgari ücret 7.25 $. Fakat garsonlar 2.5-3 $ arasında çalışır, bahşişlerle kazançlarını arttırırlar. Bahşiş alabilmek için de dört dörtlük bir hizmet vermelisiniz.
 
4. Müşteriyi memnun etmelisiniz.
Kaprisli müşteriler mutlaka olacaktır. Onları iyi bir şekilde idare edebilmelisiniz. Bu durum hem işvereniniz hem de kazancınız için oldukça önemlidir.
 
Devlet yurtlarında kalan öğrenciler hem dil öğrenmekte aynı zamanda bir işte çalışarak kendilerine maddi destek sağlamaktadır.