Üniversitenin verdiği EDU Mail ile neler yapılabilir ?

05.02.2021
Blog Başlık

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üniversite’den aldığınız Edu.tr uzantılı mail adresiniz ile birçok fırsattan indirimli veya ücretsiz şekilde yararlanabilirsiniz. Tabi bazı yerlere edu mail olmadan da ücretsiz öğrenci indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Yorum bölümünde belirtirseniz yazımıza ekleyebiliriz. Umarım işinize yarar bir yazı olmuştur.

1.Office 365’i Lisanslı şekilde ücretsiz kullanabilirsiniz.

Ücretsiz bir şekilde cihazınızda bulunan Office 365’i tüm özellikleriyle lisanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. Kayıt ol bölümünden gerekli adımları takip ederek işlemleri tamamlayabilirsiniz.

2.Öğrenci Spotify Üyeliği edinebilir ve ilk 3 ay ücretsiz kullanabilir ve sonraki aylarda da indirimli şekilde kullanabilirsiniz.

Spotify üye ol bölümünden planınızı öğrenci olarak seçin ve öğrenci olduğunuzu onaylamaları için gerekli adımları takip edin. E-Devlet üzerinden son 3 ay içinde aldığınız üniversite öğrenci belgenizi gönderebilirsiniz. Kısa sürede onaylanmaktadır. 3 Ay ücretsiz kullandıktan sonra iptal edebilir sonraki aylarda kullanmayabilirsiniz.

3.Youtube Premium’u indirimli olarak kullanabilirsiniz.

Youtube Student bölümünden adımları takip ederek yine spotify üzerinde olduğu gibi öğrenci belgenizi göndermeniz gerekecektir. E-Devlet üzerinde alınan belge geçerli sayılmaktadır. 48 Saat içerisinde onaylanmaktadır. Youtube Premium ile 1 ay ücretsiz kullanabilir sonraki aylarda da indirimli kullanabilirsiniz.

4. AWS Educate’ içeriklerini ücretsiz ve indirimli kullanabilirsiniz.

AWS Educate, Amazon’un öğrencilere bulut konusunda beceri geliştirmeye yönelik kapsamlı kaynaklar sunduğu küresel bir girişimdir. Bu müfredat ücretsiz olup içerikler, eğitimler, yollar, AWS hizmetleri ve iş olanaklarının bulunduğu AWS Educate Job Board’a erişim sunar.

5. GitHub – Student Pack içeriğini ücretsiz ve indirimli kullanabilirsiniz.

GitHub, üniversite öğrencilerin geliştirici araçlarına ücretsiz ulaşabilmesi için bir paket hazırlamış. Paketin içinde alan adından ssl sertifikasına, cloud servislerden ödeme araçlarına bir çok firmadan özel indirimler, ücretsiz servisler bulunmakta.

6. Windows 10’un Education Sürümünü ücretsiz kullanabilirsiniz.

Microsoft, Öğrenciler ve öğretim üyeleri için Windows 10 Education sürümünü ücretsiz olarak sunmakta. Ancak tüm öğrenciler buna okuduğu üniversiteden kaynaklı erişim sağlayamıyor. Buraya tıklayarak Windows 10 education sürümünü alabileceğinizi kontrol edebilirsiniz. Kontrol etmenizde fayda var.

Üniversite öğrencisiyseniz birçok fırsattan yararlanabilirsiniz. Elektronik cihazlarda bile indirim sağlayan şirketler var. Araştırarak bu tarz fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Günümüzde tamamen teknoloji ile iç içeyiz. Erişim sağlayamadığınız birçok uygulamaya öğrenciliğiniz sayesinde erişebilirsiniz.

Devlet yurtlarına başvurular şahsen yapılacaktır.