Uçak Mühendisliği Hakkında Bilgi

24.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Uçak sanayinin geliştireceği yeni tip uçakların tasarımı ve üretimi konularında mühendisler yetiştirmekte, uçak ve havacılıkla ilgili araştırma ve uygulama çalışmalarını yürütmektedir.
 
Hangi Dersler Var?
1. ve 2. yıl temel mühendislik dersleri (matematik-fizik-kimya), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili dersleri, 3. ve 4. yıl uzmanlık dersleri alınmaktadır
 
Gereken Özellikler
Öğrencinin öncelikle matematikte çok iyi olması gerekmektedir. Zira günümüz uçak mühendisliği daha ziyade matematiksel modellemeye dayanmaktadır.
 
İkinci olarak fizik derslerinde başarılı olması gerekmektedir. Zira uçak mühendisliğinde fiziğin çeşitli uygulamaları yapılmaktadır.
 
Bununla birlikte, bu nitelikler yalnız başına yeterli değildir. Öğrencinin öncelikle mühendis olma isteği olmalıdır. Makinelere ilgisi olmalıdır. Ve daha önemlisi havacılığa ilgi duymalıdır
 
Kazanılacak Ünvan
Uçak Mühendisliği unvanı ve lisans diploması
 
Çalışma Alanları
Uçak Mühendisliği hava içinde hareket eden uçak, helikopter, roket gibi araçlar ile silah sistemlerine ait mermi gibi yapıların tasarım ve geliştirilmesini amaçlayan bir mühendislik dalıdır. Bu mühendislik dalında, aynı zamanda, anılan araçların bakım, onarım ve işletimine ilişkin beceri geliştirebilmek için gerekli altyapı da kazanılmaktadır. Uçak mühendisliği, anılanların yanısıra kara taşıtları gibi diğer endüstri dallarını ilgilendiren konularda da araştırma-geliştirme ve tasarım etkinliklerine katkıda bulunur. Dolayısıyla uçak mühendislerinin savunma ve uçak endüstrisinden otomotiv endüstrisine kadar uzanan geniş bir alanda iş bulma olanağı vardır.
 
Kız yurtlarında barınan öğrenciler kendini geliştirmeleri açısından çeşitli kurslara katılabilmektedir.