Sanat Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi

23.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Sanat Yönetimi bölümü; sanatı çok iyi tanıyan ve işletme ve organizasyon bilgisi olan ama bununla birlikte sanat ürünlerini değerlendirip, ilişkilendirerek proje geliştirebilen, yürüten ve bunun sonucunda sanat eserini ekonomik ve kültürel/ entelektüel bir değere dönüştürebilen meslek insanları yetiştirmek amacını taşır.
 
Hangi Dersler Var?
Kültür, Sanat Tarihi, İşletme, Yönetim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Müzecilik ve Küratörlük derslerinin yanı sıra proje dersleri almaktalar. Ayrıca sanat yönetimi ile ilgili alanlarda staj zorunlulukları bulunmaktadır.
 
Gereken Özellikler
Sanatla ilgili olmaları, sanatla ilgili projeler geliştirmeye ve sanat etkinliklerini yönetmeye istekli olmaları gerekmektedir. Üniversite sınavlarında ilgili puan türünden yeterli puanı da almak gerekiyor.
 
Kazanılacak Ünvan
Sanat Yöneticisi unvanı
 
Çalışma Alanları
Sanat Yönetimi farklı disiplinlere açık bir alandır. Çalışma alanları, müzeler, sanat galerileri, tiyatrolar gibi resmi ve özel sanat kurumları, sanat vakıf ve dernekleri, yerel yönetimlerin kültür daireleri, müzayede ve fuarcılık kuruluşları, yapım ve organizasyon şirketleri, medya kuruluşları olarak tanımlanabilir.
 
Devlet yurtlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini takip etmesinde fayda var.