Sadece Work and Travel’a Katılmış Olanların Anlayabileceği 8 Durum

18.01.2021
Blog Başlık
Evet, acısıyla ve tatlısıyla WAT (Work and Travel) ile Amerika’da bir yaz geçirip Türkiye’ye geri döndünüz. Sadece eşe dosta aldığınız hediyeler ve edinmiş olduğunuz tecrübelerinizin yanı sıra, bir takım alışkanlıkları da beraberinizde getirdiniz tabii. Amerika’dan kalan alışkanlıklarınızı ve yaşadığınız değişimleri farkettiğiniz bu işaretleri buyurun hep beraber değerlendirelim.
 
1. "Abi dur bende varmış 2 dolar."
Cüzdanın derinliklerine gizlenmiş ve tekrar keşfedilmeyi bekleyen o parayı görür görmez davrandınız. ”Maalesef burada dolar kabul edilmiyor. Kredi kartı yok muydu?”
 
2. "Şu adam duracak gibi hadi geçelim."
Sizi aldırış etmeden hızla geçip gideceğini düşündüğünüz, fakat adeta kontağı kapatıp geçmenizi bekleyecek şoförler artık çevrenizde yok.
 
3. "Teşekkür ederim."
Güler yüzlülüğün, teşekkür etmenin ve gerektiği durumlarda özür dilemenin, toplumun geneli tarafından alışkanlık haline getirildiği bir ülkede uzun bir süre yaşamak bizlere bu alışkanlığı kazandırıyor mu gerçekten? Evet, kazandırıyor.
 
4. "Umm.. Siz Türkler ne diyor?"
3 ay Amerika’da kaldık ya hani, Türkçe kelimeleri hatırlayamıyoruz falan arada, o derece yani. “Benim shift’im bitti punch out yapıcam, ay aman çıkış yapcam işte”ler, “salı günüm off canım ya”lar ve daha nicesi.
 
5. "Aaaa bak onu dedin de hiç unutmam. Bir kere..."
Her ortamda ve her muhabbette anlatacak bir anınız vardır elbet. Aşırıya kaçmamak lazım tabii “iyi ki bir Amerika’ya gittin be kardeşim” laflarına maruz kalmamak için. Bilginize.
 
6. "Abi Amerika'da böyle değil"
Yiyeceklerden insanlara, sağlık sektöründen gece hayatına kadar karşılaştığınız birçok durumda, Amerika hakkında olumlu veya olumsuz kıyaslama durumu söz konusu oluyordur ister istemez.
 
7. ''Akıllı telefonum Amerika'dan''
Teknolojik ürünleri ucuza alabileceğiniz birçok mağaza olduğundan dolayı, Amerika’dan hemen hemen kimsenin almadan dönmediği bir nimettir. Sık sık indirime girer, hesaplıdır ve hoştur.
 
8. ''12 Ekim 2015 mi, 10 Aralık 2015 mi?''
Bildiğiniz gibi Amerika’da, Türkiye’de kullanılan “Gün/Ay/Yıl” formatından ziyade “Ay/Gün/Yıl” gibi farklı bir format kullanılıyor. Ayrıca öğleden önce “AM” ve öğleden sonra “PM” olmak üzere 12’lik saat dilimi tercih edilmiş durumda. Yani, 12.10.2015 5.00 PM artık “12 Ekim 17.00” oluyor arkadaşlar.
 
Belirtilen şartlar gereği yurtlara başvurular şahsen yapılacaktır.