Pilot Eğitimi Bölümü Hakkında Bilgi

22.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Temelde dört yıllık bir uçuş eğitimi programı olarak önerilen Pilot Eğitimi programında öğrenciler, Havayolu Nakliye Pilotu [ATP] lisansı standartlarına uygun şekilde eğitilirler. Pilot Eğitimi programı öğrencileri, programın gerektirdiği üniversite düzeyindeki tüm akademik derslerin yanında ATPL teorik yer dersleri ile uçuşla ilgili uygulamalı dersleri alırlar. Sektördeki mevcut pilot ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, tercih edilen ve havacılık kültürünü benimsemiş pilotlar yetiştirmeyi temel amaç olarak belirlemiştir.
 
Hangi Dersler Var?
Eğitim programı, İngilizce dil eğitimini, akademik ve seçmeli dersleri, Hususi Pilot Lisansı (PPL) ve Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı (ATPL) Teorik Yer Derslerini ve Uçuş Eğitimini kapsamaktadır.
 
Gereken Özellikler
Öncelikle havacılık gönül vermiş olmak gereklidir. Kendini geliştirmeyi ve yenilemeyi seven, dinamik, iş disiplini üst seviyede olan, karar verme, zaman yönetimi, stres yönetimi ve risk yönetimi hususunda başarılı olabileceğine, problem çözme becerisine sahip olduğuna ve en önemlisi havacılığın parçası olarak mutlu olabileceğine inanan öğrencilerimiz bu alanı seçmeliler.
 
Kazanılacak Ünvan
Pilot Eğitimi lisans diplomasının yanı sıra Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan ATP(A) Kredisinde Modüler ME CPL/IR(A) lisansı almaktadırlar.
 
Çalışma Alanları
Mezunlar havayollarında, genel havacılık işletmelerinde, uçuş okullarında pilot olarak çalışabilmektedir.
 
Dar gelirli öğrencilere yurtlarda çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.