Matematik Bölümü Hakkında Bilgi

21.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Bölümün temel olarak iki amacı vardır. Bunlardan birincisi araştırmacı matematikçi / akademisyen olmak için gerekli alt yapıyı oluşturmak, ikincisi de iş dünyasının ihtiyacı olan matematikçileri yetiştirmek. Esnek müfredat sayesinde öğrenciler dilerlerse matematikte doktora yapabilmek için gerekli olan temeli oluşturabilirler, veya ilk iki yılda temel matematik derslerini aldıktan sonra diğer derslerini farklı alanlarda alarak kariyerlerini diledikleri yönde şekillendirebilirler.
 
Hangi Dersler Var?
Analize Giriş, SoyutMatematik, GenelFizik, İngilizce ve Kompozisyon, İleri Matematik, Doğrusal Cebir, Differansiyel Denklemler, Sonlu ve Ayrık Matematik, Mühendislik için Hesaplamaya Giriş, Mühendislik için Programlamaya Giriş, Biyolojinin İlkeleri , Sayılar Teorisine Giriş, Türkiye Tarihi Kültürler, Uygarlıklar, Fikirler vb.
 
Gereken Özellikler
Matematiği sevmek ve sınavdan gereken puanı almak.
 
Kazanılacak Ünvan
Matematikçi
 
Çalışma Alanları
Mezunların yaklaşık yüzde 60 ı lisansüstü eğitim (yüksek lisans ve/veya doktora) yapma yolunu seçiyorlar. Bunların yarıdan çoğu matematikte, yarıya yakını da çoğunluğu iktisat olmak üzere diğer dallarda lisansüstü çalışma yapıyorlar. Az sayıda mezun da öğretmen olmak üzere Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde yüksek lisans yapıyor. Lisansüstü çalışma yapan mezunlarımız üniversitelerde öğretim üyesi, araştırma merkezlerinde örneğin TÜBİTAK UEKAE'da araştırmacı olarak çalışmakta. Lisansüstü çalışma yapmayanlar da bankacılık, sigortacılık gibi alanlarda çalışıyor.
 
Devlet yurtlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini takip etmekte fayda var.