Makine Mühendisliği Hakkında Bilgi

18.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Türkiye'nin ve dünyanın mühendislik ihtiyaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzeyde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim veren, güncel bilimsel araştırmalar yapan, literatüre ve teknolojik gelişmelere katkıda bulunan, alanında söz sahibi, öncü bir bölümdür. Programın amacı mekanik sistemlerin ve enerji dönüştüren sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimin planlanması, her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar türbinlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin tasarımını yapmaya yönelik eğitim vermektir
 
Hangi Dersler Var?
Mukavemet, Dinamik, Fizik, Matematik, Genel Kimya, Diferansiyal Denklemler, İmalat İşlemleri, Malzeme Bilimi, Sıvı Mekaniği, Termodinamik, Mühendislik Ekonomisi, Elektrik ve Elektroniğn Temelleri, Motorlar, Turbo Makineleri, Bilgisayar Bilimleri Tanıtımı vb.
 
Gereken Özellikler
Makine mühendisi olmak isteyenlerin;
-Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip,
-Matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanda başarılı,
-Makineler üzerinde çalışmaktan hoşlanan,
-Yaratıcı, tasarım gücü yüksek kimseler olmaları gerekir.
 
Kazanılacak Ünvan
Eğitimini başarıyla tamamlayanlara "Makine Mühendisliği" lisans diploması ve "Makine Mühendisi" unvanı verilmektedir.
 
Çalışma Alanları
Makine Mühendisliği çalışma alanları, geniş yelpazede yaygın iş imkanı. Endüstride, enerji dönüşümleri ve yenilenebilir enerjiler, mekatronik ve robot teknolojisi, otomotiv teknolojileri, makina malzemeleri ve imalat teknolojileri, mikro ve nano teknolojiler, biyoteknolojiler, makine tasarım, ısıtma havalandırma ve iklimlendirme vb.
 
Özel yurtlar genellikle yüksek gelirli öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.