Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü Hakkında Bilgi

16.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Türkiye’de kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığını birlikte ele alan ve kentsel tasarım eğitimini lisans düzeyinde veren bölümdür. Bölümün amacı Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu çağdaş kentsel gelişim anlayışına uygun meslek insanları yetiştirmektir.
 
Hangi Dersler Var?
Kent olgusu, kentsel yapı, bitki bilgisi ve tasarımı gibi konuları ele alan dersler, müfredatın çekirdeğini oluşturan tasarım stüdyolarını desteklemektedir. Oryantasyon, Temel Tasarım, Temel Tasarım, Çizim ve Görsel İfade, Sayısal Ortamda Tasarım, Mimari Çizim, Sanat ve Kültüre Giriş,  İngilizce ve Kompozisyon, İngilizce ve Kompozisyon,  Kentsel Kavramlara Giriş, Bitki Malzemeleri, Statik ve Mukavemet, Arazi Tasarım, Bitki Malzemeleri, Peyzaj Konstrüksiyon Teknikleri ve Malzeme Bilgisi, Kentsel Çevrenin Analizi, Alan Örgüsü, Peyzaj Ekolojisi, Kent Sosyolojisi, Sunum Teknikleri, Kentsel Mekanın Morfolojisi ve Tipolojisi, Kentsel Peyzajın Oluşumu, Kentsel Projelerin Gerçekleştirilmesi, Beşeri Coğrafyada Güncel Konular, Mekan, Kültür ve Kimlik, Sinema ve Mekan, Peyzaj Ekolojisi, Doğa Koruma ve Turizm, Çevre, Felsefe ve Etik
 
Gereken Özellikler
Analitik ve üç boyutlu düşünme becerisi
 
Kazanılacak Ünvan
Diplomalarda unvan yazılmıyor ancak Peyzaj Mimarları Odası'na kayıt olduktan sonra Peyzaj Mimarı unvanını kullanabiliyorlar.
 
Çalışma Alanları
Kamu kurumları, belediyeler, özel sektör, bürolar, fidanlıklar, bitki üretim merkezleri, tasarım ofislerinde iş bulabiliyorlar.
 
Devlet yurtlarına kayıt yaptıracak öğrenciler başvuru tarihlerini takip etmesinde fayda var.