Kaliforniya’da Work and Travel Yapmamanız için 6 Neden

18.01.2021
Blog Başlık
Kaliforniya gezilip görülmesi gereken harika bir eyalet olsa da çalışma ve iş hayatı açısından tam olarak aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Peki nedir bu Kaliforniya’da çalışmayı zorlaştıran? Gelin birlikte inceleyelim.
 
1. İş olanakları azdır.
Work and Travel öğrencileri için iş çeşitleri hükümet tarafından kısıtlıdır. Ayrıca, Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles ve San Francisco gibi şehirlerin mevsimsel iklim değişikliklerinden etkilenmemesi, sezonluk işlerin çok fazla olmamasına neden olur.
 
2. İş yeri ve konaklamanız arasındaki mesafe uzaktır.
İşlerin merkezde, ucuz konaklamaların ise genellikle şehirlerin dışında olması WAT öğrencileri için bir dezavantajdır. Toplu taşıma imkanlarının da sınırlı olması Kaliforniya eyaletini tercih etmek için düşündürücü bir sebep oluşturmaktadır.
 
3. Çok fazla göçmen aldığından dolayı sıkça İspanyolca duyarsınız.
Kaliforniya eyaleti, Amerika’nın Meksika sınırında yer alır. Meksika sınırından kaçak yollarla Amerika’ya giriş yapabilen birçok göçmen bulunmaktadır. Meksikalı göçmenlerin yoğunlukta olması, neredeyse İngilizce’den çok İspanyolca’nın daha çok konuşulmasına sebep olmaktadır.
 
4. Yüksek vergi oranlarından etkilenirsiniz.
Kaliforniya Eyaleti’nin bütçeyle ilgili yaşattığı kabusları meşhurdur. En çok gelir vergisi alan eyaletler arasında 2. sırada almaktadır. Alışverişe uygulanan vergilerde ise 13. sıradadır.
 
5. Suç oranları yüksektir.
En çok çete olaylarının, cinayetlerin ve intiharların yaşandığı eyalet Kaliforniya’dır. Çeteler arasında yaşanan çatışmalar, Meksika sınırına yakınlıkla sağlanan uyuşturucu ticaretinin yaygın olması gibi aksiyon ve kanun dışı olaylarla karşılaşabilirsiniz.
 
6. Konaklama masraflarınız maliyetli olur.
Kaliforniya’nın yaşam maliyetlerini arttıran en önemli unsurlardan bir tanesi turizmdir. Bunun bir sonucu olarak kiralar çok yüksektir. Kiralarının yüksek olmasının dışında, Kaliforniya’da ev elektriği tüketiminin ücreti diğer eyaletlerden %28 daha pahalıdır.
 
Devlet yurtlarında barınan öğrenciler kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.