Jeoloji Mühendisliği Hakkında Bilgi

16.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Doğal kaynakların aranması, bulunması, işletilmesi, kalitesinin artırılması süreçlerinde görev alan ve bu süreçlerde ortaya çıkan sorunları hem çevresel hem de mühendislik açısından değerlendiren, temel mühendislik yapılarının doğru yönlendirilmesine katkı sağlayan mühendisler yetiştirilmektedir.
 
Hangi Dersler Var?
1. ve 2. yıl temel mühendislik dersleri (matematik-fizik-kimya), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili dersleri, 3. ve 4. yıl uzmanlık dersleri alınmaktadır.
 
Gereken Özellikler
Özel bir nitelik gerekmemektedir.
 
Kazanılacak Ünvan
Jeoloji Mühendisi unvanı
 
Çalışma Alanları
Jeoloji Mühendisleri kamuda ve özel sektörde yer Bilimleri uygulamaları konusunda araştırma yapan şirket ve kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilmektedir. Bu kuruluşlardan bazıları; MTA, DSİ, TPAO, Türkiye Elektrik Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, belediyeler, bakanlıklar, seramik, cam ve çimento endüstrisi, mermer işletmeleri, doğal yapıtaşı işletmeleri, endüstriyel hammadde üretim tesisleri, metalik madenler ve endüstriyel hammadde kalite kontrol tesisleri, enerji sektörü, baraj, metro-tünel, yol, temel kıyı yapıları vb
 
Özel yurtlar devlet yurtlarına göre öğrencilere daha fazla imkan sağlar.