Hungaroloji Bölümü Hakkında Bilgi

14.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Bölümde Ural dili ailesine bağlı bir dil olan Macar Dili, Macar Edebiyatı, tarihi ve kültürü ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılmaktadır. Kütüphane ve arşivlerde görev alabilirler.
 
Hangi Dersler Var?
Hungarolog Bölümü’nde okutulan dersler, dil bilimleri, sosyal bilimler alanında okutulan derslerdir. Kültür, tarih, dil, din, coğrafya, sanat, edebiyat alanında çok yönlü öğrenim verilmektedir. Eser inceleme, metin çevirme alanlarında özel yeterlilik dersleri de okutulmaktadır.
 
Gereken Özellikler
Hungarolog Bölümü mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, araştırmacı olmaları, meraklı olmaları, sürekli okuma alışkanlıklarının bulunması, takım çalışmasına uyum göstermeleri şeklinde sıralanabilir.
 
Hungaroloji Bölümü dersleri nelerdir, Hungaroloji Bölümü puan türü ve özellikleri, Hungaroloji Bölümünü seçecek adaylarda bulunması gereken özellikler neler olmalıdır, Hungaroloji Bölümü iş olanakları maaşları durumu nasıl, Hungaroloji Bölümü geleceği iş bulma durumu Hungaroloji Bölümü tercih edilir mi ve Hungaroloji Bölümü mezunları ne iş yapar sorularınızın cevapları sayfamızdan aktardık.
 
Kazanılacak Ünvan
 Hungarolog
 
Çalışma Alanları
Hungarolog Bölümü mezunları Macarca dilini üst düzeyde konuşma, anlama, okuma ve yazma yeterliliklerine sahip olarak araştırma ve inceleme alanlarında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak çalışma imkanı bulup iş sahibi olabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişir. Kişiler kütüphanelerde, arşivlerde, müzelerde, turizm ve rehberlik alanlarında da görev alabilir.
 
Devlet yurtları olsun özel yurtlar olsun öğrencilere çeşitli imkanlar sağlar.