Film Tasarımı Bölümü Hakkında Bilgi

02.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Film Tasarımı bölümünün en ayırt edici en önemli özelliği, sadece sinema ve dizi filmler üzerine yoğunlaşmış bir eğitim programı sunması ve yüzde 90’ının uygulamalı derslerden oluşmasıdır. İnanıyoruz ki sinema da diğer tüm sanatlar gibi ancak yapılarak öğrenilebilir. Öğrencilerimiz Senaryo Yazarlığı, Yapımcılık, Yönetmenlik, Görüntü Yönetmenliği ve Kurguculuk alanlarında uzmanlaşır.
 
Hangi Dersler Var?
Sinema Dili, Senaryo Yazımına Giriş, Türk Sinema Tarihi, Temel Fotoğraf, Temel Bilgisayar Grafiği, Uygulamalı Medya Estetiği, Çağdaş Sinema Tartışmaları, Yaratıcılıkta Disiplinlerarasılık ve Yaratıcı Drama, Senaryo Tasarımı, Görüntü Tasarımı, Kurgu Tasarımı, Yönetim Tasarımı, Yapım Tasarımı, Sinema Sosyolojisi.
 
Gereken Özellikler
Bölüm, sinema ve dizi piyasasına ilgisi olan, görsel işitsel hafızası güçlü, düşünsel alanlarda yaratacılığını keşfederek kendisini geliştirmek isteyen herkese açıktır.
 
Kazanılacak Ünvan
Senarist, Yapımcı, Yönetmen, Kurgucu, Görüntü Yönetmeni.
 
Çalışma Alanları
Dört yıl boyunca aldıkları eğitimleri boyunca öğrencilerimizin, sadece sinema alanında gerekli bilgi ve becerileri edinmeleri değil, sektördeki çalışma hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları iş etiği, ekip çalışması, liderlik, insan ilişkileri ve iletişim becerilerinin de sektörde başarılı olabilmek için ihtiyaç duyacakları düzeyde geliştirilmesine çalışılmaktadır.
 
Böyle bir eğitim sürecinden geçen mezunlar kendi uzmanlık alanlarında Türk sinema ve dizi sektöründe rahatlıkla iş bulabilmektedirler.
 
Özel Koşul Var Mı?
Bölümün gerektirdiği özel bir koşul bulunmuyor. Sadece üniversite sınavlarında yeterli puanı almak gerekiyor.
 
Zorunlu Staj Var Mı?
Zorunlu stajı yok.
 
Erasmus / Farabi / Mevlana
Erasmus programına katılabilirler.
 
DGS İle Geçiş Var Mı?
-2017 DGS Kılavuzu’na göre Film Yapım Teknikleri, Fotoğrafçılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Medya ve İletişim, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Radyo ve Televizyon Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Yayıncılığı, Radyo TV Yayımcılığı / Radyo-TV Yayımcılığı, Radyo TV Yayıncılığı, Radyon ve TV Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Tekniği, Radyo ve Televizyon Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Işık Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Ses Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi, Televizyon Yapım ve Yönetimi, Televizyon ve Radyo Programcılığı önlisans programları mezunları Film Tasarımı lisans programına dikey geçiş yapabilir.
 
Yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler gerekli ön bilgileri almasında fayda var.