Felsefe Bölümü Hakkında Bilgi

02.12.2020
Blog Başlık
Bölüm Hakkında Bilgi
Öğrencilere bu derin felsefe kültürünü okuyup, anlayabilmek ve yeni tavırlar üretebilmek için gerekli yetenekleri geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim vermektedir.Eğitim programı, ezber ve mekanik işlemler yapma becerisiyle sınırlı olan lise eğitiminde göz ardı edilen düşünme, sorgulama ve yaratıcılık yeteneklerini canlandırmayı amaçlamaktadır. Lisans eğitimi, 13 zorunlu felsefe dersinin yanı sıra öğrencilere ilgilerini çeken felsefe dallarında yoğunlaşma fırsatı sunan 8 seçmeli felsefe dersi ve ilgilendikleri farklı alanları keşfetmeleri amacıyla sunulan 12 sınırsız seçmeliden oluşan esnek bir ders programına sahiptir.
 
Hangi Dersler Var?
Felsefeye Giriş, Mantık, İnformel Mantık, Felsefe İçin İngilizce, Felsefe Tarihi, Varlık Felsefesi, Etik, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi.
 
Gereken Özellikler
Gereken puanı almak ve felsefeye ilgi duymak.
 
Kazanılacak Ünvan
Felsefe bölümünü bitirenlere felsefe lisans diploması verilir. Bir felsefeci mümkün olduğu kadar çok değişik alanlarda okur, okuduklarını tartışır ve fikir üretmeye çalışır.
 
Çalışma Alanları
İş imkânları bir yana, felsefe denen düşünme sanatında maharet kazanmış bireylerin en önemli kazancı hayatlarını ve yaşamı anlama ve sorgulama kabiliyetidir.
 
Bu manevi kazanç maddi kazançlarla kıyaslanamayacak kadar değerlidir, çünkü eski bir bilgenin söylediği gibi “Sorgulanmayan bir yaşam yaşamaya değmez.”
 
Felsefe bölümü mezunları günümüzde birbirinden farklı alanlarda çalışma fırsatı bulmaktadır. Edindikleri metin okuma hassasiyetleri, doğru akıl yürütme ve eleştirme yetenekleri, açıklayıcı ve inandırıcı yazı yazma becerileriyle mezunlarımız basın-yayın-televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi alanlarda kolaylıkla iş bulabilmektedir.
 
Özel Koşul Var Mı?
Yok
 
Zorunlu Staj Var Mı?
Yok
 
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
 
DGS İle Geçiş Var Mı?
Yok
 
Yurtlarda gerekli imkanlar sağlanarak öğrenciler rahat bir eğitim öğretim dönemi geçirir.