BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ NE İŞ YAPAR?

09.02.2021
Blog Başlık

Biyomedikal mühendisi, hasta bakımının kalitesini ve etkinliğini artırmak amacıyla biyoloji ve tıp alanındaki problemleri analiz eder ve çözümler. Yapay iç organlar, vücut parçalarının yerini alacak yapay aletler ve tıbbi problemlerin teşhisi için makineler gibi tasarım sistemleri ve ürünleri geliştirir.Diş hekimlerinin kullandığı implantlardan , kol bacak gibi vücut parçalarının yerine yapılan protezlere kadar birçok şeyi kapsar.

Yeni bir bölüm olmasından kaynaklı iş imkanının az olduğu düşünülse de içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci ve sonrasında ihtiyaç duyulan meslek gruplarından biri ve geleceğin mesleği olarak nitelendirilebilir.Mühendislik sağlık ve bilim açısından önemli bir kategoride yer almaktadır.

Mühendislik ve sağlık alanının birleştiği bu bölüm birçok mühendislik fakültelerinin aldığı dersler ile birlikte tıp alanının derslerini de almaktadır.

Kişisel özellikler ve mesleğin gerektirdiği özellikler bakımından diğer meslek gruplarının birçoğunda olduğu gibi olması gereken nitelikler

-Sağlıklı iletişim kurabilme ve kendini ifade edebilme

-Problemleri fark edebilme ve çözüm üretebilme

-Sorunlara yönelik analizler yapabilme

-Takım çalışması yapabilme

-Matematiksel yetkinlik şeklinde sıralayabilir bunları artırabiliriz.

Bu haftasonu yurtta kalan öğrenciler için biomedikal mühendislik konulu konferans düzenlenecektir.