Astroloji bir yol haritası

04.02.2021
Blog Başlık

Astroloji çoğunlukla insanların dikkatini çekse de oldukça saçmalık diyen topluluklar da vardır. Aslında bir bilim olan astroloji birçok konuda yol gösterici olur. Tabi ki de hayatı astrolojiye göre yaşamamalıyız lakin yaşantımızda astrolojiden faydalanmak güzel bir rehber olacaktır. Astroloji sevilse de sevilmese de aslında edinilmesi gereken birkaç temel bilgiden bahsedeceğim

BİLİNMESI GEREKENLER

1- BELLİBAŞLI 12 GÜNEŞ BURCU VARDIR:
Aslında günlük yaşantımızda sıkça sorulan “Burcun ne?” sorusuna verilen cevap güneş burcudur. Güneş burcu bizlerin doğum anında ve doğum yerinde güneşin o an ki gözlemde ne durumda olduğunu gösterir. Yani bunu gösteren bir sembolik ifadedir. Bizlere karakter analizimizi, hedeflerimizi ve olmak istediğimiz karakteri yansıtır. Şimdi dünya güneş etrafında döner ve güneşi gözlemlediğimiz her an aslında güneşin ardındaki gökyüzüne de bakarız. Güneşin arkasında kalan takımyıldızı yani burç o kişinin güneş burcu olur. Kısacası doğduğumuz anda yıldız haritasında güneşin bulunduğu durum o kişinin burcu olur.
KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
İKİZLER (22 Mayıs-22 Haziran)
YENGEÇ (23 Haziran-23 Temmuz)
ASLAN (23 Temmuz-22 Ağustos)
BAŞAK (23 Ağustos- 22 Eylül)
TERAZİ (23 Eylül- 22 Ekim)
AKREP (23 Ekim- 21 Kasım)
YAY (22 Kasım-21 Aralık)
OĞLAK (22 Aralık-21 Ocak)
KOVA (22 Ocak-19 Şubat)
BALIK (20 Şubat- 20 Mart)

2. HOROSKOP (DOĞUM HARİTASI):
Gezegenler güneşin çevresinde farklı hızlarda hareket halindedirler. Dünya da kendi etrafında 24 saat de bir dönüşünü tamamlar. Gün içinde bu dönüş esnasında bizler Burçlar Kuşağına tabi oluruz. İşte doğum haritası da kozmik saati durdurup zaman durmuşçasına evreni yakalayan bir resimdir. Doğum haritası sizin bireysel kimliğinizdir. Evrenin sizin kim veya ne olduğunuz hakkında bize söyledikleridir. Doğum tarihi, saati, yeri ve yılı ile horoskop (doğum haritası) hazırlanır.

3. ASTROLOJİDE 4 ELEMENT:
Bu dört element “Yaşamsal Enerji” olarak da adlandırılır. Ve birçok kültür de felsefede veya batını bilgiler bütünü bu dört elementi sistemlerine dahil etmişlerdir. Astroloji de de bu geçerlidir.
Elementler;
Ateş (sıcak ve kuru): Kolerik Mizaç
Hava (sıcak ve nemli): Umutlu Mizaç
Toprak (soğuk ve kuru): Ağırkanlı Mizaç
Su (soğuk ve nemli): Melankolik Mizaç

ATEŞ GRUBU: KOÇ, ASLAN, YAY;
Kolayca heyecanlanan, dünyaya renk veren, canlı ve güçlü, ilham dolu, kendi başına harekete geçen, baskıya dayanamayan, özgürlüklerine düşkün, ben merkezli, gurularını saklamak konusunda zorlanan, kendilerine olan inançları güçlü, kendi benliklerini ortaya koymada özgür, iradeyi yönetme becerisine sahip, sabırsız, pervasız, disiplinde zorlananlar olarak özellikleri vardır.
Koç: ilk güneş burcudur. Ateş grubunun özelliklerini genelde hepsini yansıtır. Girişkenliği en yüksek burçtur. Fikir ve yöntemleri hemen harekete geçirir.
Aslan: Ateş grubunun özelliklerini kültürel ve yaratıcı ortamlarda göstermektedir. Genel de yetenekli oyun yazarlarının, ressamların, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. Ne iş yapmış olursa olsunlar yaptıkları işte gösteriş yaparlar ve kendi damgalarını vururlar.
Yay: Eğitim, araştırma, akademisyenlik, seyahat gibi alanlara enerjilerini yönlendirirler. Biraz filozof gibilerdir. Tarih bilgilerini bir araya toplar, korur ve sentezlerler.

HAVA GRUBU: İKİZLER, TERAZİ, KOVA;
Dikkatleri çabuk değişen, konsantrasyon problemleri olan, isyankâr, asi, kararsız, tutarsız, fazla düşünen, düşünce alışverişini ve haberleşmeyi yöneten, konuşkan, en az duygusal olan, en tarafsız, doğruya ve gerçeğe önem veren, hızlı, uyanık, bilgi toplamayı ve yaymayı seven sosyal kişilerdir.
İkizler: Tüm hava burçları içinde en çok haberleşme ihtiyacı duyan burçtur. Çok konuşur. Bu burcun çoğunda yazı yazma yeteneği vardır. Gazetecilik özellikleri vardır bu yüzden magazin haberi taşıyan yerlerde takılmayı severler.
Terazi: Denge ve adalet için çabalarlar. Birçok avukat, hâkim, savcı terazi burcuna sahiptir. Güzel sanatlarla da ilgilenirler. İkisinde de hak edilen orta noktayı bulmak oldukça zordur.
Kova: Hava burçlarının içinde icat kabiliyetine sahip olan burçtur. Teknoloji ile zekayı birleştirir. Aynı zaman da kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur.

SU GRUBU: YENGEÇ, AKREP, BALIK;
Duygusal güvence, hissetme, sezgi, maneviyat, huzur, hayal kırıklıkları, sanatsal konular, hayalperestlik, ilham, yaratıcılık, sınırlamayı sevmeyen özelikleri vardır. Su grubu ruhu yönetir.
Yengeç: Aileye düşkündür. Ailesini besler, büyütür, korur.
Akrep: Doğumu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Gizem yapıları vardır. Kendileri hakkında ipucu vermezler.
Balık: Bütün burçlarla iyi anlaşır çünkü kendinden önceki tüm burçların özelliklerinden almıştır. Manevi değerleri ağır basar. İnsanlara birebir yardımcı olur. Başkalarına yardım etmek uğruna kendini feda edebilir. Çünkü balık burcu fedakârlık demektir.

TOPRAK GRUBU: BOĞA, BAŞAK, OĞLAK;
İnat, garantici, sorumluluk sahibi, pratiklerdir, ellerindeki kaynakları iyi kullanırlar, gerçekçidirler, kavrama yetenekleri gelişmiş, dakiktirler, sadık, sabırlı ve dengeli, ani karar vermez, tedbirli, hırslı, kararlılardır.
Boğa: Özelliklerini sahip oldukları ve güvenlik arayışı ile gösterirler. Sanat eserlerini toplamaya ve korumaya meraklıdırlar hatta maddeye düşkün yapısı olanlar genelde iyi bir müze yöneticisi olur.
Başak: Sağlık konularına düşkündür. Birçok doktor, biyolog başak burcuna sahiptir. Düzenlidirler. Karmaşıklığa gelemezler. Yaptıkları işin en detayına kadar inerler çünkü detaycılardır. Büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler genelde başak burcuna sahiptirler.
Oğlak: Emir-komuta zincirini çok iyi anlar. Ve bir hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi olurlar. Şirketlerde bölüm başkanı veya şirket yöneticisi olabilirler.

4. BURÇLARIN YÖNETİLDİĞİ GEZEGENLER:
Her burcu yöneten bir gezegen vardır. Çünkü güneş sistemi burçları etkiler ve her biri de güçlü bir etkiye sahiptir. Burçlar sahip oldukları özellikleri yönetildiği gezegenlere göre ayrı şekilde ortaya koyar.

Burçların yönetildiği gezegenler;

Koç Burcu – MARS
Fiziksel görünüş, bencilce çıkarlar, karakter özellikleri ve dış etkenler ile uyum gibi tepkiler bu gezegen ile etkilenir.

Boğa Burcu – VENÜS
Para, malk-mülk, maddiyat ve iş hayatı gibi durumlarla ilgili sorunlar bu gezegenden etkilenir.
İkizler Burcu – MERKÜR
Kardeşlik ilişkileri, öğrenim, çevre ilişkileri ve kısa süreli kurulan planlar, düşünce davranışları, toplumda var olma mücadelesi bu gezegen tarafından etkilenir.
Yengeç Burcu- AY
Kişilerin doğumu, ev yaşamı, anne baba ilişkileri bu gezegen tarafından etkilenir.
Aslan Burcu-GÜNEŞ
Çocuklar, eğlence ve zevk yaşamı, aşk, tutkular, sosyal etkinlikler ve kişinin ele alacağı riskler bu gezegenden etkilenir.
Başak Burcu- MERKÜR
Çalışma yöntemleri, kişisel gelişim, duygusal ve fiziksel sağlık bu gezegenden etkilenir.
Terazi Burcu- VENÜS
Yabancı kişiler ile olan etkileşimler, ortaklıklar, evlilikler, yakın dostluklar bu gezegenden etkilenir.
Akrep Burcu- MARS VE PLÜTON
Ortak evlilik üzerine olan paralar, mistik deneyimler, miraslar, cinsellik, ölüm sebepleri ve kişinin bilinçaltı bu gezegenden etkilenir.
Yay Burcu- JUPİTER
Kişinin ruhsal dengesi, uzun yolculukları, düşleri bu gezegenden etkilenir.
Oğlak Burcu- SATÜRN
Kariyer, politik yaşam, nitelikler, yaşam ile ilgili iniş çıkışlar ile meslek hayatları bu gezegenden etkilenir.
Kova Burcu-URANÜS
Dostluklar, umutlar, arzu ve dilekler, sosyal değerler bu gezegenden etkilenir.
Balık Burcu- NEPTÜN VE JÜPİTER
Başarısızlıklar, güçler, hastalıklar, gizli düşmanlar ve beklenmedik olaylar, ruh sağlığı, alışkanlıklar bu gezegenden etkilenir.

5. ASTROLOJİDE 12 EV VARDIR:
Doğum haritası parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Ve doğum haritası ile evler de öğrenilebilir. Her yeteneğin ait olduğu bir ev vardır. Her burca ait evler vardır. Bu evler on iki tane takım yıldızını simgeler.

12 tane Takım Yıldızını simgeleyen evler;

1.EV: Kişiye olan özellikleri belirler. Yükselen burcu da gösterir.

2.EV: Finans evidir. Maddi kazanç ve kayıpları belirler. Ayrıca özgüven ve güven duygusunu da belirler.

3.EV: Aklı, zekayı ve mantığı yönetir. Öğrenme isteğini ve yeteneği kapsar. Ayrıca kısa yolculukları, ulaşımı da kapsar.

4.EV: Anne babayı ve onlarla olan ilişkileri yönetir çünkü bu ev yuvayı temsil eder. Aile yaşamı, emlak gibi işleri de yönetir.

5.EV: İlişki evidir. Aşk, evlilik, romantizm gibi konuları yönetir.

6.EV: Sağlıklı yaşamak için alınan önlemleri, gündelik işleri, evde beslenen evcil hayvanları yönetir.

7.EV: Resmi olan her şeyi yönetir. Evlilik, ortaklık gibi konuları yönetir.

8.EV: Fiziksel aşk bu evin konusudur.

9.EV: Cesur düşünmeye teşvik eden bu ev, uzun yolculuklar, uzak akrabalar, yüksek eğitimleri bu ev yönetir.

10.EV: Başarılı olunan alanları, mesleği yani toplum içindeki statüyü gösterir.

11.EV: Dilek ve umutlar ile ilgilidir. Arkadaşlıklar, kulüp üyelikleri ya da herhangi bir grup, platonik ilişkileri bu ev yönetir.

12.EV: Gizli saklı anlaşmaları ve aktiviteleri yönetir. Bilinçaltı, rüyalar, hayaller bu ev tarafından yönetilir.

6.YÜKSELEN BURÇ
Doğduğumuz tarihe ve saate göre belirlenen yükselen burç ufuk çizgisine göre belirlendiği burçtur. İki saatte bir değiştiği için belirlenmesinde doğum saati çok önemlidir. Bu burç başkalarının size nasıl gördüğünü ve sizin kendinize olan bakışınızı gösterir.

7. AY VÜCUDU ETKİLER
Ayın vücudumuz üzerinde büyük etkisi vardır. Ayın hareketleri beden ve zihni etkiler. Enerjiler oldukça belirgin hale gelir. Suda ki dalgalanmalar ayın etkisinin bir sonucudur. Ve ay vücudun dalgalarını da aynı şekilde etkiler. Hatta bu yüzden dolunay zamanlarında kendimizi ve çevremizdekilerde büyük tepkiler fark edebiliriz. Tabi ki bu hiçbir şekilde yapılan kötü davranışların bahanesi olmasa da ruh haldeki değişim kolayca fark edilir.

Kız yurtları kapasitesi itibariyle erkek yurtlarına göre daha büyüktür.