Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hakkında Bilgi

23.11.2020
Blog Başlık
Genel Bilgiler
Alacağı Unvan:
Puan Türü: Özel Yetenek
Eğitim Süresi: 4
 
PROGRAMIN AMACI
 
Antrenörlük Eğitimi Bölümünde; sayıları ve çeşitleri gittikçe artan spor branşlarında ihtiyaç duyulan ileri kademede antrenör,  monitör, kondisyoner ve fitness eğitmeni yetiştirilmektedir. Ayrıca, seçilen spor dalında uzman, insanları seven, iletişim becerisi yüksek, dışa dönük, öz disiplini gelişmiş, kendine bağlı grubu yönetip, yönlendirebilecek liderlik özelliklerine sahip, yeniliklere açık, yaratıcı kişiler yetiştirmektir. Bölümde ağırlıklı olarak antrenman (hareket) eğitimi alanında eğitim-öğretim verilmektedir.
 
Eğitim ve öğretim süreci içerisinde amacımız; spor alanında ihtiyaç duyulan nitelikli antrenörler yetiştirirken, sporla ilgili alanlarda sürekli araştırmalar yaparak, sporcularımızın performanslarını  ve toplumumuzun yasam kalitesini arttırmak için gerekli gayreti gösterebilmektir. Son yıllarda spor alanında meydana gelen ilerlemeler dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sporda uzmanlaşmayı beraberinde getirmiştir. Öğrenciler, uzmanlaştıkları alanda yoğun bir eğitim almasını sağlamak, bunun yanı sıra spor bilimlerine ait bir çok bilgiyi edinmelerini eğitim ve öğretim sürecinde sağlamak antrenörlük bölümümüz tarafından amaçlanmaktadır.   
 
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
 
Antrenörlük eğitimi bölümünü başarı ile bitiren mezunlar, eğitim aldıkları spor branşında ilgili spor federasyonunun belirlediği seviyede antrenörlük diplomasını almaya hak kazanırlar, böylelikle mezunlarımız üst seviyede antrenör çeşitli amatör ve profesyonel spor kulüplerinde antrenör olarak çalışmaları mümkündür. Ayrıca mezunlarımız, Gençlik ve Spor Müdürlüklerine bağlı antrenörlük ile ilgili kadrolarda, çeşitli kulüplerde uygulamacı veya farklı pozisyonlarda da is bulabilmektedirler.
 
Ev ortamlarına alışık olmayan öğrenciler güvenilir yurtları rahatlıkla tercih edebilir.Yurdun çeşitli sosyal faaliyetlerinden de faydalanmak mümkün.