Amerika’da Dikkat Etmeniz Gereken 11 Önemli Husus

13.01.2021
Blog Başlık
Arkadaşlar Amerika’da hem can güvenliğiniz hem de ekonominiz için sonuna kadar kesinlikle okuyunuz. Muhtemelen danışmanlarınızın dahi bilmediği güzel bilgiler vardır.
Para veya hapis cezası yememek için ilk 5 maddeyi (8), hayatınızı riske atmamak için ise 6. maddeden sonrasını dikkatli okuyunuz.
 
1. Trafik lambaları Türkiye’den biraz farklıdır. Ülkemizde dibine kadar girip eğilerek görmeye çalıştığımız ışıkların aksine Amerika’da lambalar yolun karşı tarafına konulmuştur. Yani dibine kadar girerseniz muhtemelen trafiği kilitlersiniz.
 
2. Otostop çekmek birçok eyalette yasal değildir.
 
3. Yaya geçidinde yol her zaman yayanındır. Türkiye’deki gibi yaya sola sağa tekrardan sola bakmaz. Araç sürücüsü dikkatli olmalıdır.
 
4. Radarlar sabit kurulmaz. Herhangi bir aracın içerisinde ya da yolun kenarında gizlenip elindeki cihazla ölçen polisler görebilirsiniz.
 
5. Park yerine gelişi güzel park edemezsiniz. Park edilen bütün araçlar aynı yöne bakmalıdır. Örnek veriyorum. Yol üzerinde sıra boyu araçlar park etti. Siz de karşı taraftan boş yer gördünüz ve yol boş olduğu için de oraya park ettiniz. Tüm araçlar doğu yönüne bakıyorsa sizin aracınız batıya doğru bakıyorsa ceza yiyebilirsiniz.
 
6. 2017’de çıkarılan yasayla trafik polisleri göçmen olmayan vize türleriyle gelen kişilere ceza kesmeleri durumunda bunu nakit olarak isteyeceklerdir. Yani polis sizden nakit para istediği zaman bunu rüşvet sanmayınız. Nakitiniz yoksa sizi tutuklama hakkına sahiptir.
 
Yurt müdürlüğüne başvurarak gerekli bilgiler edinmenizde fayda var.