2020-21 Kyk Yurt ve Burs başvuruları ne zaman olacak ?

05.02.2021
Blog Başlık

Bu yıl gerçekleştirilecek olan Kyk yurt başvuruları ve kredi-burs başvurularını ne zaman olacağı hakkında birçok öğrenci merak içinde !

Her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştirilecek olan KYK yurt başvuruları ne zaman sorusu üniversite öğrencileri tarafından sürekli sorulmakta. Bu yıl kyk yurt başvuruları Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıklanan “Yök’ün açıkladığı akademik takvime göre yapılacak” şeklinde olan açıklaması üzerine Yüksek Öğretim Kurumunun Üniversitelere 1 Ekim itibari ile akademik takvimlerini hazırlayabileceklerini bildirmişti. Buna göre yurt başvurularının ekim ayı içerisinde kesin olarak başlaması bekleniyor. Ancak bu süreçte tarihler değişiklik gösterebilir. Pandemi sebebiyle uzaktan eğitim görecek öğrenciler başvurularını yapacaklar ancak güz dönemi boyunca yurtlarda kalmayacaklar bunun içinde herhangi bir ücret ödemeyecekler. Sadece Yurt kayıtları gerçekleşmiş olacak. Bahar Döneminde pandemi biter hayat normale dönerse kendilerine çıkan yurtlara giderek yerleşebilecekler.

Hibrit Eğitim görecek öğrenciler yurtlara nasıl yerleşecekler ?

Hibrit olarak eğitim görecek öğrenciler ise ilde belirlenen yurtlara yerleştirilecekler. Kendilerine çıkan yurtlara pandemi sebebiyle bir süre yerleştirilmeyebilirler. Kendi yurtlarına uzaktan eğitim görecek öğrenciler gibi Bahar döneminde yerleştirilebilirler. Kyk yurtlarında genelde odalar 3 veya 4 kişiliktir. Pandemi sebebiyle odalar 1 veya 2 kişi olacak şekilde ayarlanacak. Sonuca gelecek olursak yurt başvuruları eğer salgının seyrinden kaynaklı yeni kararlar alınmazsa 1 ekimden 1 hafta önce başlaması bekleniyor.

Kyk Burs ve Kredi başvuruları ne zaman başlayacak ?

Kyk burs ve kredi başvuruları Yök’ün açıkladığı akademik takvime göre yani 1 ekimden sonra genelde 2 veya 3 hafta sonra başlar birkaç gün boyunca başvurular alınır. En geç 1 ay içinde açıklanır. Ödeme yapılmayan ilk 2 ayın ödemesi 3. ayda 3 ay toplanarak ödenir. Burs veya Kredi parası 550 Türk Lirasıdır. Yani Ekimde okulunuzun başladığını varsayarsak 3.ay olan aralık ayında toplamda 1650 Türk lirası ödeme yapılır. Kredi veya burs alıyorsanız ödemeler her ayı 6 sında başlar ve ödemelerinizi T.C kimlik numaranızın son hanesine göre alırsınız.

Örnek: T.C kimlik numarasının son hanesi 0 olan bir kişi ayın 6’sında burs veya kredi ne alıyorsa Kredi Yurtlar Kurumu tarafından hesabına parası yatırılır.

Kredi Yurtlar Kurumu dar gelirli öğrencilere çeşitliimkanlar sağlar.